Bijdrage van WijZ

Rubriek: De andere dimensie

50 jaar Soos SIO

In 1964 was meneer Van Zoomeren nauw betrokken bij de oprichting van de ouderensoos SIO. “Vijftig jaar geleden, als diaken van de Hervormde Kerk, zette ik deze Soos mee op en nu ben ik 93 en ga er graag wekelijks naar toe.”
De zeer kwieke heer J. van Zoomeren kan het zich nog goed herinneren.

“Ik was destijds een jonge kerel en de ‘oudjes’ die er toen naar toe gingen waren gemiddeld 65 tot 70 jaar oud. Dat gemiddelde is nu veel hoger.” “Mijn vrouw en ik vonden het moeilijk om de eerste stap naar de ouderensoos SIO te zetten. Maar eenmaal geweest waren we meteen om”, aldus Van Zoomeren, die ondanks zijn hoge leeftijd nog prima voor zichzelf zorgt. “Ik kook nog altijd mijn eigen potje hoor.”

“Het ontmoeten van oude bekenden uit het Zwollerkerspel is enorm belangrijk voor de mensen hier. We ondersteunen elkaar en men heeft zorg voor de ander. Natuurlijk doen we ook veel spelletjes met elkaar en soms hebben we een gastspreker.” Van Zoomeren:  “Hiervoor wordt een eigen bijdrage gevraagd, dat wel, maar je krijgt er ook veel voor terug.”

Na vijftig jaar is de soos weer helemaal modern: altijd hebben vrijwilligers het werk gedaan. Nu heet dat participatiesamenleving en ‘eigen kracht’. “Het is vooral de ontmoeting met tijdgenoten die zo belangrijk is. Niemand hoeft zich hier eenzaam te voelen”, aldus de heer Van Zoomeren.  Hij doet een oproep aan andere ouderen: “Kom gerust een keer kennis maken!”

Elke dinsdagmiddag is er vanaf 14.30 uur 55+ soos in wijkcentrum SIO.  U bent van harte welkom. Gratis en vrijblijvend.
Voor informatie: 038 - 8 515 700

 

Volg WijZ

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.