Bijdrage van Dimence Groep

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Afscheid Johan Beusekamp

Tijdens zijn afscheidsreceptie op 31 mei droeg Johan Beusekamp een sjerp met daarop de tekst: 'Met pensioen…. Kus me'. Dat laatste gebeurde, er werd gezoend, geknuffeld en vooral gelachen, al schoot Johan wel even vol toen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen binnen kwamen. “Dat wist ik niet, wat fijn”, stamelt de familieman.

Een gastheer van stand

Johan begon als hofmeester bij de marine. In die functie was hij veel van huis, reisde de hele wereld rond en kwam als hofmeester bij een NATO-eenheid in contact met Prins Bernhard. Een prachtige tijd, maar toen de familie moest gaan verhuizen naar Den Helder werd het anker uitgegooid en was het gedaan met het varen. Soms komen oude herinneringen uit die tijd nog weer boven, zoals toen hij voor zijn 50ste verjaardag een reis naar Aruba aangeboden kreeg. Ook daar was Johan geweest. Tot zijn grote verrassing hing in de hal van het hotel nog een foto van het marine-voetbalelftal met daarop.... Johan.

In Deventer was bij Stichting Brinkgreven een vacature: Teamleider catering gevraagd! Johan werd aangenomen en werd ingewerkt door de in Deventer bekende mosterdkok, Wilem de Witte.
In die tijd werden grote bijeenkomsten als vergaderingen en symposia bij restaurant De Lindeboom in Schalkhaar gehouden.  Daar moest verandering in komen. Dat wilde men in eigen hand houden. Die uitdaging durfde Johan wel aan. Zijn vakmanschap, ervaring en enthousiasme hebben ervoor gezorgd dat vandaag de dag De Steerne dé plek is voor grote bijeenkomsten, vergaderingen en lezingen. Tijden veranderen en dus ook de werkzaamheden van Johan. “Het moet allemaal iets soberder”, was de boodschap van het bestuur. “Vroeger liep ik netjes in pak”, geeft hij als voorbeeld. Zo kon het gebeuren dat men hem aanzag voor een van de sprekers van het symposium waarvoor hij de gasten verwelkomde. Het pak maakte plaats voor een blauwe broek en een overhemd, netjes maar soberder dus. Ook de lunches en buffetten werden wat meer ingetogen geserveerd.

Zes jaar geleden stopte Johan als leidinggevende en werd hij nauw betrokken bij de aanstelling van zijn opvolger. Opvolgster in dit geval, in de persoon van Jolande Broens. “Een goede keuze“, aldus Johan. Jolande vindt Johan een echte gastheer. “Hij heeft mensenkennis en is pas tevreden als de gasten dat ook zijn; als je hem ziet word je al blij“, zegt Jolande.
De werkzaamheden van Johan worden verdeeld onder de huidige collegae. Iedereen moet er wat bij doen. Jolande lacht: “Dat houdt in dat ik de komende tijd meer moet gaan opletten. Toen Johan er was, wist je zeker dat alles goed kwam.“

Duo Penotti

Samen met zijn collega Jan Visser vormde Johan een twee-eenheid. Ze vulden elkaar aan en hadden aan één blik genoeg om te weten wat de ander bedoelde. Dat was voor iedereen duidelijk en leverde hen de titel 'Duo Penotti' op. Jan vindt Johan de ideale collega. “Hij heeft kennis van zaken, is flexibel, vooruitdenkend en gezellig. We lachen veel“, zegt Jan. Johan heeft de samenwerking met Jan ook als zeer prettig ervaren en denkt er over om Jan nazorg te bieden in de vorm van een gesprekje, één keer in de week, op een terrasje in Deventer.
Ronald, een cliënt die Johan vaak tijdens de maaltijd in de Steerne zag, zal Johan missen. “Hij is een vrolijke flierefluiter. Hij verdient een standbeeld”, vindt Ronald. Als hij hoort wat zo’n standbeeld kost, zegt hij: “Nou ja, een mooie foto kan ook.”

De afscheidsreceptie

De afscheidsreceptie vond natuurlijk plaats in de Steerne, de huiskamer van Johan. Iedereen lachte, moest Johan even aanraken en het 'weet je nog wel…'-gehalte was hoog. Naast de nodige cadeautjes was er een prachtige taart die als vanzelfsprekend werd aangesneden door de witte helft van het Duo Penotti. Toen de gasten weg waren en de cadeautjes in de auto lagen, liep Johan nog even de grote zaal in de Steerne binnen. ”Ik voel me hier als een vis in het water. Ik noem dat altijd het Dimence-gevoel“, zegt hij met zachte stem.
Aan het eind van deze dag ging Johan uit eten met zijn naaste collegae. Daarna is het tijd voor de kleinkinderen (drie meiden en binnenkort een jongetje erbij) en zijn hobby: fotograferen met het nieuwe toestel dat hij van de familie kreeg.

Er bleek veel waardering uit de woorden, cadeaus en aanwezigheid van velen. Johan zal Dimence gaan missen en  Dimence zal zijn broodjes-glimlach missen..

Volg Dimence Groep

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.