Ik begeleid werk en dagbesteding in Hermann Simon.  Daarnaast voer ik kennismakingsgesprekken met cliënten van LBZ en leid ze rond in het dagactiviteitencentrum. Ik stel het activiteitenplan op in overleg met cliënt en behandelaar. Verder zet ik nieuwe dagbestedingsprojecten op, op dit moment de wasserij. Ook ben ik opgeleid tot Moreel Beraad gespreksleider. Tevens zit ik in de werkgroep Pilot Dagbesteding / Beschut werk vanuit de gemeente. Leuk en afwisselend werk!

Maandag
Op Hermann Simon starten we met een korte overdracht. Dan fiets ik naar de wasserij (in de Bongerd). De cliënten komen om 09.00 uur. We starten met een kopje koffie en bespreken met elkaar wie wat gaat doen. Er zijn nog niet zoveel cliënten omdat het project nog maar pas gestart is. De medewerker textiel leert ons de kneepjes van het vak. Er moet gesorteerd, gewassen, gedroogd, gestreken en gevouwen worden. Maar ook kleding labelen, licht verstelwerk en inpakken voor transport horen daarbij.

Dinsdag
Er komen nieuwe cliënten kijken bij de wasserij; zij vinden het spannend om te starten op een nieuwe werkplek. Ik probeer ze gerust te stellen en uitleg te geven.
’s Middags ga ik met een cliënt naar Rijbaan. Hij krijgt daar de kans werkervaring op te doen, in de hoop straks regulier werk te kunnen vinden. Ik zit in een van de pilots dagbesteding en beschut werk om meer samenwerking met andere instanties te krijgen op het gebied van dagbesteding.

Woensdag  
Een vrije dag.

Donderdag
Ik heb overleg met de werkgroep van de pilot dagbesteding / beschut werk. Er zijn al vier cliënten van Dimence werkzaam bij Rijbaan. We willen dit verder uitbreiden met andere instanties en bedenken daar een plan voor. Netwerken, elkaar actief bezoeken en in elkaars keuken kijken zijn de speerpunten daarvoor. Het zou mooi zijn als we voor iedere cliënt een passende werk-dagbestedingsplek kunnen bieden die verder gaat dan de grenzen van Dimence. Geen concurrentie meer maar samenwerken!

Vrijdag
’s Middags begeleid ik een Moreel beraad bij een ander team. Tijdens deze bespreking worden ethische dilemma’s besproken waar je tegenaan loopt in de zorg. Met een aantal mensen praten we over de onderliggende normen en waarden die maken dat iets een dilemma wordt. Aan de hand van een gespreksmodel help ik het team verdieping aan te brengen in hun gedachten over het dilemma. Een waardevolle methode om betere zorg te kunnen leveren.

 

Volg Dimence

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.