Bijdrage van Impluz

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Anita: Ik doe alles weer in mijn uppie

Anita kreeg een kindje. Met de baby was alles goed, maar met Anita zelf ging het minder goed. “Ik werd ineens angstig,” vertelt ze. “Ik durfde nergens meer heen.” Dat is niet alleen naar voor haar zelf maar ze ondernam ook weinig met haar kindje. Ze stond op de wachtlijst bij de ggz, en daar kreeg ze het advies om in tussentijd contact te leggen met Home-Start.

“Met Hetty durfde ik wel weg.” Hetty is de vrijwilliger van Home-Start. “Samen gingen we voor het eerst een rondje om de flat, later naar de speeltuin en naar Tuinland. De supermarkt was belangrijk, daardoor kon ik zelf het eten regelen en hoeft mijn man niet elke dag te koken.”

De behandeling is gestart en het gaat goed met Anita. Hetty bleef nog wel een poosje. “De psycholoog is er voor mijn probleem, en Hetty voor de leuke dingen,” lacht Anita. “Ik keek uit naar de wekelijkse bezoekjes.” Thuis koffie drinken, of samen er op uit, voor de gesprekken maakte het niet uit: “We praatten veel. Over hoe ik dingen op kan lossen in mijn dagelijks leven. Hetty heeft mij geholpen om mijn leven mét kinderen goed op de rit te krijgen.”

Anita heeft inmiddels afscheid genomen van Hetty. “Ik snap het wel, dat ze nu weer anderen gaat helpen. Ik kan ik weer gewoon nuchter denken. Ik doe alles weer in mijn uppie.”

Anita is een fictieve persoon. Haar verhaal is samengesteld uit ervaringen van cliënten en vrijwilligers van Home-Start

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.