Bijdrage van Dimence Groep

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Anje Hendriks: “Ik ben in beweging"

Veel medewerkers van de stichtingen en ondersteunende diensten van de Dimence Groep hebben dit jaar meegedaan aan het werkbelevingsonderzoek Mijn werk in-Zicht. Een belangrijke uitkomst van dat onderzoek belandt in de mail van de medewerkers, in de vorm van een persoonlijk werk in-zicht actieplan. Alleen jij kunt bepalen welke acties je wilt inzetten, zo luidt de laatste zin van de inleiding. “Dat klopt. Als je niets doet, gebeurt er ook niets,” vindt Anje Hendriks. “Ik ben met het actieplan aan de slag gegaan en daar ben ik heel blij mee.”

Meer dan alleen hardlopen

“Ik had iets te verbeteren op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Nou dat heb ik gedaan,” lacht Anje. “Ik heb het hardlopen opgepakt en ik voel me echt fitter en vitaler.” Maar er kwam meer beweging dat alleen het hardlopen. Anje is al lang teamsecretaresse bij Mindfit, haar gezin vraagt langzamerhand minder aandacht. En dan … “Ik heb geen problemen, ik heb het naar mijn zin. Maar ik stel mijzelf steeds meer de vraag ‘wat wil ik’ “ 

Het werkbelevingsonderzoek legde dat haarfijn bloot. Ze kreeg het advies om in beweging te komen, om te gaan werken aan haar persoonlijke ontwikkeling. “Als  zelfverantwoordelijk kring hebben we een budget voor deskundigheidsbevordering. En daar komen we samen wel uit. Als je maar weet wat je wil,” legt Anje uit. “Maar als dat juist je vraag is, dan moet je kunnen sparren met iemand die wat meer de diepte in kan.”

 

Als je weet wat je wil, dan moet je het doen

In het actieplan stond de suggestie om gebruik te maken van een coach van Intend. “Dat heb ik gedaan. En vanaf het eerste gesprek met Peter kwam er veel in beweging. Een gesprek met de manager van Mindfit, Rob Veldkamp, en met Linda Helthuis van HRM. En allemaal positief,” vertelt Anje. Maar minstens zo belangrijk was het gesprek in de vakantie, met het gezin.  “Mijn dochters zeiden: ‘mam, als je weet wat je wil, dan moet je het doen’. Dat we het met elkaar doen, dat voelt zo rijk!”

 

Ik ben zelf in beweging gekomen

Ondertussen wordt Anje steeds wijzer: “Ik leer over mijzelf. Wat ik kan en waar mijn mogelijkheden liggen. Maar ik vertel nog niet wat het wordt hoor,” lacht ze geheimzinnig. Serieus: “Het is een loopbaantraject geworden waarin we niet alleen de stip op de horizon zetten, maar ook de weg er naar toe verkennen. Of dat wat je graag wil ook haalbaar is. Dat is nog best spannend.”

 

 “Eigenlijk is dit waar we voor staan he: positieve psychologie, dat onze klanten zelf de regie voeren. Dat geldt nu ook voor mij,” besluit Anje. “Ik ben zelf in beweging gekomen, uit mijn veiligheid en comfort. En daar word ik zo blij van!”

 

Meer informatie over het onderwerp:

Caroline Cartigny, senior consultant mobiliteit en vitaliteit, (0570) 68 39 06, c.cartigny@dimencegroep.nl of Pauline van Tongeren, HRM adviseur, p.vantongeren@dimencegroep.nl

zie ook het artikel:hoe bevredigend is jouw werk?

 Filmpje over de schijf van 5 van duurzame inzetbaarheid.

Volg Dimence Groep

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.