Bijdrage van Mindfit

Rubriek: De week van ...

Annelies Peters

Als trainer/coach  is Annelies verantwoordelijk voor het samenstellen en verzorgen van cursussen en programma’s voor mensen met een grote kans op het ontwikkelen van psychische problemen. Dit kan door het rechtstreeks benaderen en beïnvloeden van kwetsbare groepen of door het informeren van de personen die de verantwoordelijkheid dragen voor de (mogelijk) hulpvrager. Dit kan een verzorgende zijn maar ook een werkgever of onderwijzer. “Plezier in mijn werk krijg ik als ik merk dat mensen zelfstandig verder kunnen door de handvatten  en ondersteuning die wij ze hebben gegeven”.

Maandag
“De week begint met een overleg van de  werkgroep “Mantelzorg”. Sinds de veranderingen in de W.M.O. is de gemeente de opdrachtgever. Binnen de gemeente werken we zo veel mogelijk samen met de ondersteuningsgroepen en maatschappelijke zorgorganisaties. We proberen er voor te zorgen dat bij deze groep mensen, in dit geval mantelzorgers, de eventuele problemen niet erger worden. We reiken handvatten aan die hen helpen om met problemen om te gaan. De groep waar preventief hulp, advies of voorlichting aan gegeven moet worden, wordt eerst samengesteld. Op grond daarvan wordt een programma gemaakt. Vanmiddag ben ik met een collega op pad naar Landstede Welzijn in Raalte om zo het sociale netwerk te onderhouden en eventueel uit te breiden. Naast dat wij ons netwerk hebben binnen de Dimence Groep,  doen wij dat door contacten te onderhouden met bijvoorbeeld scholen, maatschappelijke organisaties  en welzijnswerk. Kennis met elkaar te delen komt ten goede aan de kwaliteit van de zorg. Zo weet bijvoorbeeld welzijnswerk veel over mantelzorgers. Vanavond geef ik bij een BSO voorlichting aan ouders over seksuele ontwikkeling en grensoverschrijdend gedrag bij kinderen.”

Dinsdag
“Vandaag is voor mij een doe-dag. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld flyers maken voor workshops of voorlichtingen, persberichten opstellen in samenwerking met de afdeling communicatie of de wijkwinkel, mogelijkheden onderzoeken om samenwerking met collega’s uit te breiden, belafspraken met oud-cursisten of informatieverzoeken afhandelen en cursussen voorbereiden."

Woensdag
“Deze dag werk ik als poh ggz in een huisartsenpraktijk en hou ik spreekuur. Hier is ruimte om individueel mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar het voorkomen van klachten of werken aan herstel. Door mijn werk bij de Kring Collectieve Preventie wijs ik mensen direct op de trainingen en voorlichtingen. Zo leg ik de verbinding tussen deze twee werkgebieden."

Donderdag
“Vanochtend leid ik een online-groepsbijeenkomst. Het gaat over opvoeden voor ouders met psychische klachten. Kring Collectieve Preventie heeft een groot aantal cursussen en begeleidingsmogelijkheden  verzameld in het Productenboek. De rest van de ochtend besteed ik aan het voorbereiden van een cursus. De basis staat, maar wordt telkens op maat gemaakt voor de deelnemers. Vanmiddag ga ik weer naar de huisartsenpraktijk."

Vrijdag
“Vandaag is mijn vrije dag. Ik ga naar Amsterdam waar ik oud-collega’s ontmoet voor een gezellig dagje bijpraten. Hierbij zal er ongetwijfeld ook over ons werk gesproken worden.”

Volg Mindfit

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.