Bijdrage van Mindfit

Avontuurlijke huisvesting

De invoering van de basis ggz heeft als doel de zorg nu en in de toekomt betaalbaar te houden. Zorgaanbieders, verzekeraars en overheid besloten samen dat de geestelijke gezondheidszorg voor iedereen dichtbij en toegankelijk moet zijn. Om aan deze eis te voldoen heeft Mindfit kritisch gekeken naar haar huisvesting.

De projectgroep Huisvesting heeft in opdracht van de directie een adviesrapport opgesteld. Sandra Meijerink, lid van de projectgroep, vertelt: “In januari gaan 14 zelfsturende teams van start die elk verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de basis ggz in een eigen werkgebied. Ze zijn ook wat betreft huisvesting zelfsturend. Binnen kaders kunnen ze zelf beslissen waar en wanneer ze zich in hun werkgebied willen huisvesten. Wij hebben per team een startlocatie bepaald en in eerste instantie aansluiting gezocht bij huidige Dimence-locaties. Het is aan het team om gaandeweg te constateren of de locatie in de praktijk ook klopt.”

Ondernemers in de wijk

Eén van de kaders is dat elk team zo dicht mogelijk bij de klant en de zorgpartners zit. Het avontuur voor medewerkers van Mindfit is om ondernemend en flexibel om te gaan met zowel het beschikbare geld als de strategie. Door bijvoorbeeld te werken met korte huurcontracten voor de wendbaarheid. En door goed te kijken naar de spreiding, bereikbaarheid en zichtbaarheid voor de klant. Sandra: “Wij bieden kaders maar vullen niets in, want het gaat juist om flexibiliteit. Op de locaties zijn spreekkamers en flexplekken, dus vanaf de eerste dag zijn nieuwe collega’s hier samen aan het werk op een heel ondernemende manier: wie pakt welke taken op en welke dagen doen we wat. De werkwijze zal per team verschillen maar we moeten allemaal letterlijk dichtbij zijn, bijvoorbeeld in een gezondheidscentrum. Het biedt veel vrijheid, maar wel altijd vanuit de vraag: wie en waar is onze klant, wat wil de klant en waar wil die klant ons zien?”

Echte avonturiers

Eerder was Mindfit een ‘lokale webwinkel voor ggz’; nu is het tijd om voor alle mensen van 18 tot 100 jaar om de hoek bereikbaar te zijn. Directeur Greetje van Rees Vellinga – van der Hout vertelt over het traject dat stap voor stap gaat: “Het is een avontuur. De beginsituatie is min of meer bekend en in de verte gloort een stip op de horizon. Heel belangrijk zijn de medewerkers. Zij zijn de bouwers van Mindfit. Daarom zoeken wij echte avonturiers.” Degene die deze uitdaging aandurft is gegarandeerd van een dynamisch en ondernemend werktraject – het Mindfit-avontuur!

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.