Bijdrage van Mindfit

Rubriek: De week van ...

Chris te Riele

Preventie draait om het voorkomen van psychische problemen. “We zetten ons bijvoorbeeld in voor kinderen die opgroeien in een gezin met een psychisch zieke ouder. Deze kinderen zijn in principe gezond, maar lopen meer risico op problemen. Ook hebben we trainingen voor volwassenen, ouderen en naastbetrokkenen. Daarnaast trainen we intermediairs in het signaleren van psychische problemen.” Chris heeft heel veel plezier in haar werk, “Ik geloof in de kracht van preventie. Dat motiveert me elke dag. Bovendien heb ik fantastische collega’s!”

Maandag

“Mijn week start met een teamvergadering. Daarna bereid ik een training voor die ik morgen geef aan GGD-medewerkers die worden ingezet bij de psychosociale hulp bij incidenten, bijvoorbeeld suïcide op een school of seksueel misbruik in een instelling. In de training leren de medewerkers hoe in dergelijke situaties te handelen. ’s Middags ga ik op bezoek bij een gezin waar kinderen getuige waren van geweld tussen hun ouders. Tot slot geef ik de cursus “Kennismaken met mindfulness” in Kampen.”

Dinsdag

“Ik begin de dag met een overleg met De Kern en Jeugd ggz over het gezamenlijk aanvragen van innovatiegelden voor vechtscheiding en huiselijk geweld. Daarna bereid ik een workshop voor voor een ouderavond over signalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij kinderen. Daarna heb ik een overleg met Tactus, Centrum Jeugd en Gezin, de gemeente en maatschappelijk werk over hoe we collectieve preventie vormgeven en samenwerken. Ik sluit m’n dag af met de training aan de mensen van de GGD.”

Woensdag

“Woensdag is mijn vrije dag.”

Donderdag

Eerst maak ik kennis met onze nieuwe stagiaire. Vervolgens heb ik telefonische kennismakingsgesprekken met belangstellenden voor de cursus “Kennismaken met mindfulness”. Daarna ga ik op huisbezoek bij een gezin. ’s Middags werk ik een collega in die een cursus gaat geven aan gezinnen waar huiselijk geweld is geweest. Daarna is er een samenwerkingsoverleg over huiselijk geweld met onder meer de gemeente Zwolle. ‘s Avonds verzorg ik een ouderavond op een basisschool over seksuele ontwikkeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er zijn maar liefst 52 belangstellende ouders en leerkrachten.”

Vrijdag

“Vandaag bereid ik de cursus “Kennismaken met mindfulness” voor, bel belangstellenden en doe nog wat PR voor deze cursus. De rest van de dag vul ik met registreren en het wegwerken van mails. Aan het einde van de middag denk ik nog even mee met een collega van De Kern over dreigende onrust op een school naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag tussen kinderen.”

 

 

Volg Mindfit

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reacties

m.vandervelden
7 jaar 3 weken geleden

Beste Esther, Bedankt voor je bericht! We hebben Chris gevraagd contact met je op te nemen.

esther veerman
7 jaar 1 maand geleden

dag Chris,
ik heb een vraag aan je, maar geen contactgegevens meer, zou je me terug willen mailen? hartelijke groet Esther Veerman (Stichting Kunst uit Geweld) samen meegedaan aan tentoonstelling in Elburg tegen huiselijk/seksueel geweld in 2011 weet je nog? hartelijke groet, esther

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.