Bijdrage van Dimence Groep

Rubriek: De andere dimensie

Clinic boogschieten

Toen Nick Mulder, contractmanager zorgcontracten, samen met collega's een next level bijeenkomst met als rode draad delen van overvloed, had bijgewoond, vond hij dat hij hiervan wat in de praktijk moest brengen.

Boogschieten

Hij bedacht dat hij zijn enthousiasme voor zijn hobby boogschieten wel eens zou kunnen delen en zocht contact met Tim Lek, vakbegeleider COS (Centrum Ontwikkelingsstoornissen) bij Lorna Wing. Samen organiseerden zij op 28 januari op het terrein van Brinkgreven een clinic boogschieten . Deelnemers werden via flyers en door  enthousiaste medewerkers gestimuleerd om mee te doen. De deelnemers zijn allen in behandeling bij het COS. Enkelen noteerden het direct in hun agenda, anderen hadden wat moeite om hun vaste activiteit van die dag te verplaatsen maar uiteindelijk gingen 10 deelnemers de uitdaging aan.

De clinic werd een succes. De deelnemers bleken snelle leerlingen en de sfeer zat er goed in.  Er werd geschoten met heuse recurve bogen op officiële blazoenen, de schietschijven, en dat alles over een afstand van 10 meter. Aan het eind werd er nog op ballonnen geschoten om de clinic af te sluiten.
Gezien het succes van deze middag staat de volgende clinic al gepland. Op 9 september op de Park Dag komt er ruimte in het programma voor een boogschietclinic. Zelfs nog eerder want Tim probeert naast de vaste activiteiten als zwemmen en houtbewerken ook het boogschieten wat vaker in te plannen. In mei staat de eerste keer al gepland en neemt Tim een aantal cliënten mee naar de Deventer Handboog Vereniging. Dus: houd de activiteitenkalender in de gaten!

Next level

Tot slot nog even terug naar de next level bijeenkomst. Naast delen van overvloed was er ook nog de stelling: Als je durft los te laten heb je ineens twee handen vrij. Dat is met boogschieten wel gemakkelijk. Er werd ook gesproken over hoe de Dimence Groep er over en paar jaar zou kunnen uitzien. Je moet een sprong kunnen maken, een creatieve sprong en je gezamenlijk focussen opo de horizon. Een hele uitdaging. Zo lijkt het next level traject ook nog een beetje op boogschieten.

 

Volg Dimence Groep

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.