Bijdrage van Transfore

Rubriek: Gooi het in de groep

Column: Verkeren verbindt

In rode cijfers doemen de letters van de wekker op: 07.00 uur. Gelukkig weer een nieuwe dag, zou dat voor een ieder gelden?

Na een bakkie espresso flitst de agenda van de dag door mijn hoofd. Goed gevuld met interessante ontmoetingen. Doet mij denken aan de verpakte gevulde koek die voor mij klaar ligt. Goudbruin gebakken met een overheerlijke vulling. Ik stap in mijn auto en ga op pad. Links en rechts van de weg staan de inmiddels bekende gele borden met aangekondigde wegomleidingen. De 26 letters van het alfabet zijn volgens mij niet toereikend om al deze wegomleidingen in goede banen te leiden. Als je de letters van naar A naar Beter volgt dan komt het vast goed, toch?

Op de rotonde van Zutphen naar Deventer komen kennelijk alle letters van het alfabet samen met als gevolg achter in de rij aansluiten en je stapvoets begeven richting Deventer, richting Transfore. De schrale troost is dat de tijd van het jaar prachtige herfstkleuren laat zien. De statige bomen langs de N348 zijn donkergeel en donkerrood gekleurd.

Voor mij zie ik grijzige rookpluimen uit een portierraampje komen. Als deze rokende bestuurder vervolgens bijna te laat remt en net niet op zijn voorganger klapt, mag je vaststellen dat hij van de spreuk “Roken is gevaarlijk, het kan je reactievermogen beïnvloeden” kennelijk nog nooit gehoord heeft.

Ter hoogte van Gorssel stop ik voor een horde overstekende jeugdige schoolgangers. In Italie is dit een vanzelfsprekendheid, maar op de N348  wordt er achter mij plotseling heftig en vooral geïrriteerd geclaxonneerd. Alsof het wat uitmaakt om in deze aaneenschakeling van dampende voertuigen even wat schoolgangers hun gang te laten gaan. Kennelijk komt die relativering bij mijn achterbuurman niet op en spelen zijn frustraties hem zó parten dat naast het aanhoudend claxonneren bumperkleven als een soort surplus een logische tweede uitingsvorm van al zijn frustraties is. Ik kan u verklappen dat ik mij zeer onprettig voelde bij dit circus. Gelukkig kwam het viaduct van de A1 in zicht en begon het verkeer weer enigszins vloeiend te bewegen, zoals een kabbelend beekje een plotselinge stroomversnelling kent na een verlaging van de bodemstructuur. Met een laatste blik in mijn achteruitkijkspiegel zie ik een rode Citroën Picasso met een enigszins norse chauffeur, die op nonchalante wijze een rode sjaal om zijn hals gegooid had. Dit beeld stond gegrift op mijn netvlies. De bestuurder deed mij overigens denken aan iemand die op zaterdagochtend in een drukke winkelstraat  flyert en campagne voert voor een politieke partij of je op z’n minst een abonnement van de Telegraaf probeert aan te smeren. 

Tien minuten later dan gepland loop ik het kantoor binnen. Gauw een bakkie en dan voorbereiden op de eerste afspraak.

Enigszins gestresst meldt mijn eerste afspraak zich bij de secretaresse. Een keurig geklede man die op nonachalante wijze een rode sjaal om zijn hals geworpen had. Er flitst van alles door mijn hoofd. Iets in mij maakt mij onzeker over het vertrouwen in een goed eindresultaat van deze afspraak. Ik herneem mij en gelukkig heb ik een secretaresse die meer dan attent is en vooral aan de kleine details denkt bij een afspraak. Naast overheerlijke koffie crême krijgen we ook een heerlijk goudbruin gebakken gevulde koek met een overheerlijke vulling.
Uiteraard delen we eerst de stress die we vrijwel dagelijks in het verkeer oplopen als gevolg van allerlei wegomleidingen waarbij mijn gesprekspartner het vooral gemunt heeft op die zogenaamde sociale autorijders die menen dat ze in een file ook nog eens schoolgangers de ruimte moeten geven om te kunnen oversteken.

Gelukkig kan ik hem dezelfde ruimte geven die ik ook aan de overstekende schoolgangers heb gegeven. Onze afspraak heeft een prachtig resultaat. Was het maar vast de volgende dag, rode cijfers; 07.00 uur. Er staat wederom een nieuwe uitdagende dag voor de deur!

 

Volg Transfore

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.