Ook in Hardenberg kunnen mensen vanaf 18 jaar terecht bij Dimence. In Hardenberg bieden circa 50 medewerkers dagelijks zorg en hulpverlening aan vele patiënten.

Dimence heeft alles in huis in Hardenberg. Hulp is dus altijd dichtbij. Er wordt ambulante hulp geboden aan mensen vanaf 18 jaar en er vinden individuele en groepsbehandelingen plaats. Er is een kliniek voor volwassenen tot 60 jaar, waar mensen kunnen worden opgenomen met verscheidene problemen. Altijd met het doel om weer grip te krijgen op het eigen leven en op de psychiatrische problemen.

Psychiatrische problemen bij ouderen vragen speciale aandacht. Zo kan het dat er, naast de psychiatrische problemen, ook andere onderwerpen een grote rol spelen bij het ouder worden. Denk aan lichamelijke klachten, verlies van mogelijkheden en eenzaamheid. Daarom heeft Hardenberg een team van professionals dat zich heeft gespecialiseerd in ouderenpsychiatrie.

Vinger aan de pols

Vanaf 1 oktober biedt Dimence in Hardenberg ook hulp aan mensen die langdurig in zorg zijn en soms wat meer, soms wat minder hulp nodig hebben. Een team van professionals, een FACT-team, kan flexibel meer of minder zorg bieden en houdt een vinger aan de pols. De hulpverleners kennen de wijk waar de patiënt woont en komen regelmatig op bezoek. Het doel is dat de patiënt zich zo goed mogelijk staande houdt in de maatschappij.

Er wordt ook gelachen

Een intensieve behandeling in Hardenberg is deeltijdbehandeling. Tijdens een deeltijdbehandeling heeft iemand drie dagen per week therapie. Tijdens deze dagen oefenen mensen om anders met moeilijke situaties om te gaan. Ze leren bijvoorbeeld om op een goede manier voor zichzelf op te komen, hoe ze meer structuur in de dag kunnen aanbrengen en hoe ze negatieve gedachten kunnen doorbreken. Iedereen die aan de deeltijdbehandeling meedoet stelt samen met de behandelaar van tevoren zijn eigen behandeldoelen op. Vervolgens wordt hier gericht aan gewerkt. De doelen worden regelmatig samen geëvalueerd zodat bekeken kan worden of we op de goede weg zitten. De deeltijdbehandeling is een groepstherapie, mensen kunnen met en van elkaar leren. Er worden uiteraard problemen met elkaar gedeeld maar er wordt ook gelachen en er wordt vooral naar oplossingen toegewerkt met elkaar.

Volg Dimence

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.