Bijdrage van Dimence Groep

Dimence Groep scoort met diversiteitsbeleid

Stichting Talent naar de Top zet zich in voor het ontwikkelen van duurzaam en effectief m/v diversiteitsbeleid in organisaties. Op 4 juni 2014 benoemde zij de Dimence Groep tot aansprekend voorbeeld in de sector gezondheids- en welzijnszorg. De Dimence Groep ontving een diamant als bekroning, uit handen van Gerdi Verbeet (Voorzitter van de monitoringscommissie).

De commissie beoordeelde op een aantal criteria. De Dimence Groep hoort binnen haar sector bij de organisaties met het hoogste absolute aantal vrouwen in de top die tussen 2012 en 2013 de sterkste groei realiseerde. De Dimence Groep heeft in 2013 aanwijsbaar beleid gevoerd om een hogere toestroom, doorstroom en behoud van vrouwelijk talent in topfuncties te realiseren.

Aanpak Dimence Groep
Dimence Groep zet in op het (h)erkennen en floreren van talent. Herma van der Wal, raad van bestuur Dimence Groep: β€œSteun van het management, de inzet van rolmodellen en het vrouwennetwerk brachten de Dimence Groep waar wij nu staan. We zijn trots dat dit wordt bekroond als aansprekend voorbeeld. In de toekomst staat diversiteit prominent op onze agenda. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling vormt van de populatie in onze omgeving.”

Talent naar de top
Bij de Dimence Groep wordt de in- en doorstroom van vrouwen op top- en sleutelposities in de organisatie en de maatschappij versterkt. Met HRM-beleid, waaronder de gesprekscyclus, worden medewerkers gestimuleerd om ambities te formuleren en uit te spreken. Leidinggevenden coachen vrouwen naar hun doel. Ook het vrouwennetwerk speelt daarin een rol. In dit netwerk helpen vrouwen elkaar verder door te netwerken en kennis en ervaringen te delen.

Foto-onderschrift: Tonnie Prinsen Reinders (links) en Gerdi Verbeet (rechts).
Fotograaf: Jeroen Poortvliet.

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.