Bijdrage van Dimence Groep

Rubriek: Gooi het in de groep

Dimence Groep stapt over op Office 365

WijZ startte het afgelopen jaar als eerste binnen de Dimence Groep met Office 365; de nieuwste versie van ons vertrouwde Office pakket. Na WijZ volgen binnenkort de andere stichtingen. De eerste ervaringen geven vertrouwen voor het vervolg. “De pilot bij WijZ heeft ons geleerd dat er een brede acceptatie is voor het werken met Office 365, ondanks hobbeltjes op de weg.”

De Dimence Groep stapt over op Office 365 waarmee lincenties betaalbaarder blijven en we kunnen inspelen op de behoefte aan plaats- en tijdsonafhankelijk werken. “Maar de implementatie van Office 365 is bij ons ook écht heel goed verlopen hoor!”, aan het woord is Annemarie van der Kolk, office- en projectmanager bij WijZ. “We zijn bij dit proces gewoon enorm goed begeleid door onze afdeling Informatisering en Automatisering (I&A). Bij aanvang van de pilot hebben we eerst een werkgroep geformeerd. De collega’s van I&A hebben daarbij toegelicht wat we konden verwachten. En wij konden aangeven wat we nodig hadden om goed met Office 365 te kunnen werken. Samen hebben we alles doorgesproken en een stappenplan gemaakt. We hebben de gelegenheid ook direct aangegrepen om al onze bestanden goed op te schonen.” Een heldere projectplanning, training en uitleg zorgde voor de rest. “Natuurlijk is het anders werken met Office 365, maar het is vooral een kwestie van wennen”, aldus Annemarie. “Maar op de dag dat we overgingen op het nieuwe systeem, waren de collega’s van I&A aanwezig op onze werkplek om ons te begeleiden en twee weken daarna weer. Dat was erg prettig.”

Office 365

Patrick van Belle, webdesigner: “Office 365 werkt echt anders. Je bestanden worden bijvoorbeeld opgeslagen in de ‘Cloud’. Maar het nieuwe Office pakket biedt echt voordelen. Je kunt altijd bij je bestanden en kunt deze makkelijk delen (met mensen binnen en buiten de organisatie). En het onderhoud en het beheer, maar ook de migratie naar nieuwe versies verloopt veel makkelijker.” Alle medewerkers van de Dimence Groep gaan in 2016 werken met Office 365. De implementatie verloopt per bedrijfsonderdeel. “De pilot bij WijZ heeft ons geleerd dat er een brede acceptatie is voor het werken met Office 365, ondanks hobbeltjes op de weg.”

Volg Dimence Groep

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.