Bijdrage van WijZ

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Diny Hartelman-Schuurman 40 jaar bij WIJZ

“Sporten op televisie, Eurosport, tennis, darts en snookeren. En hier op de gym ben ik zelf in beweging. Stilzitten is niets voor mij.”

Aan het woord is de 90-jarige Diny Hartelman-Schuurman. Al 40 jaar een trouwe deelneemster aan de fit-gym. Het wordt georganiseerd door WijZ in de Zwolse wijk Dieze. Ze woont in Arcadia waardoor ze zo naar de Terp kan om te gymen. Na afloop drinkt Diny met de gymgroep een kop koffie.

Gezellig met anderen

“Mijn man en ik hadden een bakkerij. Toen dat 40 jaar geleden stopte, wilde ik wat blijven doen en ben ik gaan gymen. Gezellig met anderen in mijn eigen buurt. Ik vind het mooi, heb zo contacten en het is gezond.” Diny heeft ook jarenlang gezwommen en meegedaan met sjoelen bij WijZ. “Ook brei ik nog, puzzel graag, speel rummikub met de dames van de soos en we dobbelen.”

Het hoofd werkt nog prima

Natuurlijk merkt Diny dat de jaartjes gaan tellen. “Ik draag steunkousen, het lopen wordt moeilijker, maar het hoofd werkt nog prima. Ik kook elke avond en doe zelf de was. Ik ervaar het ouder worden niet als zwaar. Je gaat door en ziet wel wat de toekomst brengt. Afgelopen jaar ben ik nog met de kinderen naar Rome geweest. Een prachtige stad, waar ik de zegen van de paus mocht ontvangen. Toen ik 80 jaar werd kreeg ik een ballonvaart. Wat mooi om in een mandje boven de aarde te zweven.”

Statistiek: In 2015 waren 180 personen van 90 jaar actief bij WIJZ, 11 mensen zijn ouder dan 100.

Bij de foto: “Met mijn verjaardag hebben we in De Terp gegeten, de Nassi is er zo lekker!”

De foto is gemaakt door Cobie Uiterwijk.

Volg WijZ

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.