Bijdrage van WijZ

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Een helpende hand bieden!

Hilda Bosman wilde graag wat doen voor haar medemens. Via Facebook zag zij een oproep van het Steunpunt Mantelzorg van WijZ Welzijn Kampen. Icare had contact opgenomen met de mantelzorgafdeling omdat er met spoed gezocht werd naar een vrijwilliger voor meneer Brouwer*. Meneer Brouwer, een oudere man, had alle zorg goed geregeld, maar zag er enorm tegen op om na zijn operatie alleen thuis te komen. Helaas had meneer Brouwer geen netwerk om op terug te vallen.

Het klikte meteen
Hilda heeft veel ervaring met werken in de zorg en werken met ouderen. De oproep sprak haar direct aan: ”Zo kon ik toch helpen. Ik wilde zo graag iets voor mijn medemens betekenen.” Na contact met een consulent van Steunpunt Mantelzorg ging Hilda naar meneer Brouwer toe voor een kennismakingsgesprek. ”Het is natuurlijk wel fijn om te weten wie er na de operatie op jou staat te wachten.” Het klikte gelukkig meteen en het voelde van beide kanten vertrouwd.

Voor beide kanten positief
En zo stond Hilda na de operatie van meneer Brouwer klaar met een kop koffie. Hij kon zijn verhaal kwijt en de gezelschap, want ook het zoontje van Hilda mocht mee, deed hem goed. Het was zo’n fijn contact dat Hilda besloot haar telefoonnummer aan meneer Brouwer te geven. Hij kan haar nu altijd bellen wanneer er iets is. ”Of wanneer er niets is maar hij gewoon zin heeft in gezelligheid. Het is wel een drempel die veel mensen over moeten, ze willen niemand tot last zijn.” Maar aan Hilda’s enthousiasme is heel goed te merken dat het contact voor beide kanten heel positief kan zijn! Er vond een terugkoppeling plaats met de consulent van mantelzorg. Hilda weet hen te vinden als er in de toekomst vragen zijn.

* Wegens privacy redenen is deze naam gefigneerd.

Volg WijZ

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.