Bijdrage van De Kern

Rubriek: De andere dimensie

Een huurachterstand vraagt om snel contact

“Vanuit deltaWonen werk ik als medewerker sociale incasso samen met maatschappelijke dienstverlening De Kern. We hebben samenwerkingsafspraken gemaakt die horen bij het convenant ‘Voorkoming huisuitzettingen’. Een huurachterstand vraagt om snel contact om erger te voorkomen".

Marjolijn Gerrits signaleert op de afdeling incasso meteen als het niet goed gaat met het betalen van de huur. “Dan willen wij snel in contact komen met onze huurder om te voorkomen dat achterstanden oplopen en dat de achterstand snel opgelost wordt. Daarin hebben wij een zorgplicht. Wij maken een melding bij maatschappelijk werk als wij vermoeden dat het niet goed gaat of als wij geen contact krijgen met de huurder. De Kern gaat dan extra contact zoeken en heeft daarmee een bepaalde tijd om het samen met de huurder de betaalachterstand op te lossen. Dit kan ook door verwijzing naar Financiën op Koers of Budgetbeheer binnen de gemeente Kampen”.
 
Soms is een gesprek voldoende of is er een eenvoudige oplossing, maar het komt regelmatig voor dat er wel extra hulp of zorg nodig is. “Dan trekken we samen op. Als er bijvoorbeeld een ontruimingsvonnis is, dan gaan we samen met de huurder en maatschappelijk werk in gesprek. Wij maken daarin afspraken. Maatschappelijk werk kan de huurder ondersteuning bieden voor het organiseren van zijn administratie, maar ook op andere leefgebieden. De Kern heeft de regie om gesprekken met alle partijen die nodig zijn te organiseren en in goede banen te leiden”. 

Ook als er een ontruiming gepland staat, is maatschappelijk werk altijd op locatie aanwezig. De huurder kan in eerste instantie opgevangen worden en wegwijs gemaakt worden voor bijvoorbeeld onderdak of verdere hulp.
 
“Maatschappelijk werk en deltaWonen gaan daarmee hand in hand. De maatschappelijke werkers zijn betrokken personen die HET verschil kunnen maken”.

***

Op tijd samenwerken, praten over je situatie, hulp vragen en leren hoe het ook kan, kan veel ellende en kosten voorkomen; dát is Kamper Kracht.

De gemeente Kampen wil bezuinigen op het sociaal domein. Dat heeft grote impact op de Kamper samenleving en kan het verschil maken. Bijvoorbeeld tussen constant zorgen maken en daardoor ‘omvallen’ of orde op zaken stellen en kunnen doorgaan. Tussen vooraf voorkomen van problemen of grote kosten achteraf. De Kern Maatschappelijke Dienstverlening en WijZ Welzijn maken zich sterk voor Kamper Kracht. Want wij vinden dat iedereen recht heeft op ondersteuning op het moment dat grotere problemen kunnen worden voorkomen. Houd Kamper Kracht vast!

#hkkv #houdkamperkrachtvast

Volg De Kern

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.