Bijdrage van WijZ

Rubriek: Gooi het in de groep

Een warm bad

Zorgen dat mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen in het bedrijfsleven. Dat is het doel van Wezo. Bij welzijnsorganisatie WijZ in Zwolle zijn inmiddels vier mensen gedetacheerd. ,,We delen met Wezo de passie om mensen die kwetsbaar zijn mee te laten doen”, vertelt Annemarie van der Kolk, projectleider kwaliteit en ondersteuning van WijZ.

Bij het zien van de zojuist gemaakte foto krullen de mondhoeken van Marijke ten Have omhoog. Haar ogen beginnen te glinsteren. Annemarie van de Kolk van WijZ wordt door Marijke geknuffeld. “Ik vind het heel fijn hier. Het is gezellig met de mensen”, vertelt ze. Marijke is sinds drie jaar door Wezo gestationeerd in het Cultuurhuis. Als huishoudelijk medewerkster zorgt ze ervoor dat alle ruimtes in het pand brandschoon zijn. Van de vloer in de hal tot de bureaus in de diverse kantoren.
 
'Afvaardiging' Wezo
"Marijke is heel behulpzaam. Als we op ons kantoor koffie hebben gedronken, ruimt zij de kopjes voor ons op”, stelt Annemarie. Als welzijnsorganisatie vindt WijZ het belangrijk dat iedereen participeert in de samenleving. “We kijken naar wat iemand wel kan en niet naar datgene wat niet lukt. Het draait om de mogelijkheden van de persoon.”
 
Wederzijdse klik
Wanneer er ruimte ontstaat voor nieuwe medewerkers wordt Wezo ingeschakeld. Wezo biedt mensen de mogelijkheid zich te ontwikkelen voor een baan die bij hun past. “Iedere medewerker wordt begeleid, vaak door de beheerder. Bij die persoon kunnen ze terecht voor vragen en opmerkingen. Voor overkoepelende zaken ben ik het aanspreekpunt. Ze hebben bij ons een beschermde status en we willen ze echt verder helpen. Hierdoor groeit de persoon en zijn of haar takenpakket. Dat geeft veel voldoening”, vertelt Annemarie.
 
Succesvolle samenwerking
De samenwerking met Wezo duurt inmiddels zes jaar en is succesvol te noemen. “We kunnen snel overleggen, de lijnen zijn kort”, heeft Annemarie ervaren. “Er wordt goed meegedacht, vooral ook omdat de detacheringconsulent zich inleeft in de situatie. Zowel in de situatie van de organisatie als in die van de participant. We delen de passie om de kwetsbaren in de samenleving mee te laten draaien. En dat is fijn om te merken.“
 
Marijke ten Have is voorlopig nog lang te bewonderen in het Cultuurhuis. Ze heeft onlangs een contract voor onbepaalde tijd gekregen bij Wezo. De komende jaren blijft ze maar al te graag schoonmaken bij WijZ. “Het is fijn hier en vlakbij mijn huis. Ik wil hier absoluut niet weg.”

[Bron: RegioLokaal]
 

Volg WijZ

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.