Bijdrage van Mindfit

Rubriek: De week van ...

Els Schuijt

Els is verpleegkundig specialist bij kring Deventer West. "De visie van Mindfit is gebaseerd op de positieve pschychologie en oplossingsgerichte therapie, eigen kracht en en verantwoordelijkheid van de cliënt staat centraal in de behandeling. Als verpleegkundig specialist behandel ik vooral mensen met een uiteenlopende chronisch psychiatrische aandoeningin de leeftijd van 18 jr tot 100+. Het afwisselende karakter van het werk spreekt mij erg aan, geen uur is hetzelfde door de grote diversiteit aan mensen die ik zie. Mijn voldoening haal ik vooral uit de stappen die een cliënt maakt."

Maandag

"Ik begin de week met een vrije dag, rommel ’s ochtends wat in huis en omdat ik een sportfanaat ben, spring ik ’s middags bij mooi weer op de racefiets of bezoek de sportschool."

Dinsdag

"Mindfit bestaat in Deventer uit Kring Oost en Kring West. Eens per 2 weken hebben we kring-overleg, zo ook deze ochtend. Het eerste uur wordt gebruikt om beleidszaken te bespreken, daarna doen we intervisie. Hierin worden er enkele cases besproken en stel je je eigen handelen ter discussie. Van 11.00 tot 13.00 uur zie ik klanten. Alle klanten komen naar kantoor, bij hoge uitzondering ga ik op huisbezoek. Vanmiddag ben ik vrij omdat ik vanavond in Bathmen de cursus “Voluit leven” geef."

Woensdag

"Zoals elke ochtend drink ik om 8.30 uur even een kop koffie met de aanwezige collega’s. Vandaag zie ik 8 klanten. Dat houdt in dat er ook 8 verslagen van de gesprekken gemaakt moeten worden. Omdat we een zelfsturend team zijn, werken we met summiere secretariële ondersteuning, voor de hulpverlening betekent dit veel administratief werk. Als hoofdbehandelaar verdeel ik alle aanmeldingen voor de chronische groep onder de verpleegkundige collega’s. Ik zoek de juiste medewerker bij de klant. Wel schuif ik gedurende de behandeling minimaal 1x aan bij mijn collega en de klant en denk mee over de invulling van de behandeling." 

Donderdag

"Ook vandaag weer veel klanten gesproken. Ik focus me in die gesprekken niet alleen op de problemen maar zeker ook op de dingen die wél goed gaan, waar ze van genieten en waar ze graag over vertellen. Tijdens de lunch probeer ik te contacten met de aanwezige collega’s, door of gezamenlijk te eten of samen even de stad in te lopen. Zelfsturend betekent ook dat je gezamenlijk verantwoordelijk bent voor het wel en wee in de kring. Deze dag werk ik in een gezondheidspraktijk in Holten waar ik eens per 2 weken klanten uit Holten en omgeving zie."

Vrijdag

"Omdat er geen receptie aanwezig is, verdelen we de telefoondienst. Vandaag is het mijn beurt. Nadat ik in de ochtend een aantal klanten gesproken heb, meld ik me ’s middag op St. Jurriën, dit is een woon-zorgcentrum in Deventer. Mindfit heeft diverse locaties om 'dichtbij’ te zijn. Verder bereid ik wat werkzaamheden voor de volgende bijeenkomst van de kwaliteitsgroep “Chronisch”, waar ik deel van uit maak. Om 17.00 uur pak ik mijn tas en fiets het weekend tegemoet."

Volg Mindfit

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.