Bijdrage van Dimence Groep

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Gerrit van der Kolk viert 50-jarig jubileum!

Op 16 september 1968 begon Gerrit in Raalte bij de Francisushof als magazijnmedewerker. Hij startte met veel plezier, hoewel binnen vier muren werken hem niet echt lag, integendeel.

Gelukkig kwam er binnen twee jaar een vacature voor invaller, een soort manusje-van-alles. Zo kwam hij meer in het buitenwerk terecht bij het transport, totdat hij 16 maanden in militaire dienst ging. “Gelukkig wilden ze me na dit tijdelijke verlof weer terug hebben”, lacht Gerrit. “Na twee jaar ruilde ik deze functie in voor een functie als hovenier bij de groenvoorziening. Eindelijk kon ik met machines en techniek aan de gang; iets dat mij altijd gefascineerd heeft. Zo werd mijn hobby mijn werk en ik volgde in die jaren de middelbare tuinbouwschool.”

Veranderingen en groei

Toen er mensen nodig waren in de OR liet Gerrit deze kans niet aan zich voorbij gaan. Ook collega’s, bedrijfsvoering en het ruimere organisatiebeeld hadden zijn interesse. “Ik ben drie jaar lid geweest namens de afdeling facilitair en volgde allerlei cursussen”, vertelt Gerrit. “En natuurlijk waren er de bekende perikelen rondom reorganisaties en bezuinigingen. Ik heb van dichtbij meegemaakt dat er steeds meer locaties kwamen, zoals Zwolle, Steenwijk en Kampen. De Franciscushof ging langzaam over in het grotere geheel. Ook kwamen er sociowoningen in Raalte, een nieuw fenomeen, waar wij dan het groen en andere voorzieningen voor aan mochten leggen.”

Groen en techniek

Met al die aandacht voor het buitengebied bleven er op een goed moment nog maar twee man over bij de afdeling groenvoorziening in Raalte. Voor Gerrit was dit best een spannende tijd, want niemand wist hoe dit ging aflopen. “Gelukkig had ik een collega in Deventer die het werk wel wilde oppakken. Tot op heden is Berends hoveniers ook het bedrijf dat hier het groot onderhoud en het groen verzorgt. Ik werd daar gedetacheerd en op die manier veranderde er qua werk niet veel. In al die jaren kwamen er voor mij altijd veel mooie dingen samen in wat ik deed. De combinatie groen en techniek, daar geniet ik het meeste van. Ja, het hoveniersvak is echt heel breed. De meeste mensen denken dan aan schoffelen en een beetje snoeien. Maar mijn werk bestaat uit  timmer- en metselwerk, straatwerk, aanleg en ontwerp van tuinen en technisch onderhoud aan machines. Ik doe echt van alles! De hele dag hetzelfde doen zou ook niets voor mij zijn.”

            

    de werkplaats en de machines

Altijd bezig

Gerrit heeft al die jaren 36 uur per week gewerkt, meestal op 4 dagen. “Dat kwam beter uit voor de verdeling van het werk”, legt hij uit. “Sinds een jaar ben ik een dag minder gaan werken. Dat bevalt me prima, ook met nog één jaar in het vooruitzicht. September 2019 begint mijn pensioen, dan ben ik 66 jaar.” Al zijn verzamelde kennis begint Gerrit langzaamaan over te dragen aan collega’s, zodat hij straks met een gerust hart zijn werkplek kan loslaten. Vervelen zal hij zich niet snel. Hij heeft thuis een grote schuur en is altijd wel ergens mee bezig of iets aan het maken. Ook heeft hij een motor. Als het mooi weer is rijdt hij op zijn Suzuki Intruder 1800 naar het werk. “Een persoonlijke liefhebberij”, glundert Gerrit, “want mijn vrouw houdt er totaal niet van. Deze passie deel ik met mijn collega’s bij RAM, de Raalter motorclub.”

Jubileum

Om zijn 50 jaar te vieren heeft Gerrit een mix van oude en nieuwe collega’s met hun aanhang uitgenodigd. Samen met deze gezellige club mensen en natuurlijk zijn vrouw en kinderen gaat hij culinair genieten en nog eens terugblikken op deze halve eeuw.
Gerrit, wij wensen je een heel mooi etentje en een fijn laatste jaar hier als ‘nestor groen & techniek’ van de Dimence Groep!

 

Volg Dimence Groep

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reacties

g.vanderkolk
3 jaar 4 maanden geleden

Hallo Peter,

Als je in je jonge leven begint met werken dan lijkt 50 jaar een heel eind weg maar voor je het weet heb je de leeftijd dat je kunt stoppen met werken, in mijn geval kan ik terug kijken op fijne jaren bij Dimence. Ik hoop dat jij dat ook kunt als je met pensioen gaat, en een goede invulling kan geven aan je vrije tijd.

 

Vriendelijke groeten,

Gerrit

 

Pieter Venhuizen
3 jaar 5 maanden geleden

Gerrit

 

Gefeliciteerd, dat je de 50 jaar hebt volgemaakt, en dan bij 1 werkgever.

Ik heb er ook 50 jaar werken opzitten, maar ik heb 3 werkgevers gehad en ben ook met het laatste jaar bezig.

Heb nog een hele goede tijd als het werken niet meer moet en dat je het zelf mag bepalen wat je doen gaat.

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.