Bijdrage van WijZ

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Het voelde meteen goed

Mevrouw Van de Wetering woont al haar hele leven in Holtenbroek in Zwolle. Elke dinsdagmorgen komt ze wandelend naar de Buurtkamer Dieze in de Terp. “Ik noem mezelf een kwebbelkous en kan hier mijn verhaal kwijt.” Ze voelt zich thuis in de buurtkamer. “Het is hier gezellig. En ook al regent het, ik ga.”

“Ik ben nooit getrouwd geweest en heb meer dan 30 jaar bij Wehkamp op kantoor gewerkt. Altijd met plezier.” Na haar pensioen kwam ze erachter dat ze vaak alleen is. “Ik kan er goed tegen hoor, maar toch, ik moet wel van me af kunnen praten.” Dit kan met de mensen uit haar buurt in een vertrouwde omgeving. “We kennen elkaar en ik kan genieten van de sfeer hier.”

Het voelde meteen goed

Een artikel in de krant attendeerde haar op de buurtkamer. “Ik heb gebeld en ben gaan kijken. Het voelde meteen goed. Met elkaar koffie drinken en ik gebruik er ook de warme maaltijd. Als je samen eet, smaakt alles veel beter.” Het met elkaar optrekken is sociaal en leerzaam. Samen een spelletje doen om het geheugen te trainen of creatief bezig zijn. “Niets hoeft, maar je bent er echt even uit.”

Steuntje in de rug

De Buurtkamer is voor mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Ze kunnen elkaar ontmoeten en samen met wijkbewoners aan activiteiten meedoen. De buurtkamer is wekelijks geopend op dinsdagochtend van 9.30 - 13.00 uur. Er zijn buurtkamers op diverse locaties in Zwolle en voor verschillende doelgroepen.

Meer informatie

Voor meer informatie neem je contact op via 038 8515700 of kijk je op www.wijz.nu/activiteit-pagina/buurtkamers.

 

Volg WijZ

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.