Bijdrage van Dimence Groep

Rubriek: Gooi het in de groep

Hoe bevredigend is jouw werk?

Uit onderzoek is gebleken dat ‘geluk’ bestaat uit 3 ingrediënten: sociale stabiliteit, vrijheid om eigen keuzes te maken én bevredigend werk. Hoe bevredigend is jouw werk? Dat onderzoek je in het werkbelevingsonderzoek Mijn werk in-Zicht.

Diana Schiele, manager HRM&D zegt het volgende over het onderzoek: “Anders dan in een klassiek medewerker tevredenheidsonderzoek, zoals we de vorige twee keer hebben uitgevoerd, ligt de nadruk in het werkbelevingsonderzoek Mijn werk in-Zicht op de persoonlijke terugkoppeling van je eigen in-Zicht op jouw relatie met je werk - nu en in de toekomst. Het onderzoek geeft je inzicht in je eigen situatie én handvatten om zelf de regie te pakken. Dat past bij de huidige kijk op werkgever- en werknemerschap.”

Regie

Peter van Leusden van Mindfit/Intend is coach én projectleider van het Mijn werk in-Zicht werkbelevingsonderzoek. “In mijn werk als coach zie ik dagelijks dat de eigenwaarde en het zelfbeeld van mensen versterkt wordt wanneer ze zelf de regie weer krijgen, wanneer ze weer grip krijgen op dat waar het om gaat”, zegt Peter. “Ik hoor vaak als reactie dat een coachingsgesprek helpt om zaken te ordenen en bewust te worden van de keuzes die je hebt. De tijd dat je als medewerker kunt denken ‘mijn organisatie zorgt wel voor mij’ is voorbij. Dat is niet meer van deze tijd. Als je als medewerker goed in je vel zit en goed functioneert, heeft dat een positief effect op de zorgverlening.” In het eerste coachingsgesprek kijkt Peter samen met de medewerker naar de uitkomsten. “Samen kijken we waarmee je op pad geholpen kunt worden. Het gaat niet alleen over ontwikkeling, maar bijvoorbeeld ook over de balans tussen werk en privé en over je gezondheid. In het gesprek krijg je handvatten om daarmee om te gaan en om zelf de regie te nemen. Ik kan je een loopbaantraject adviseren, maar ook bijvoorbeeld een werkplekonderzoek omdat je last hebt van je rug.

 

Oh ja!

“De uitkomst van het onderzoek heeft vaak een hoog ‘ oh ja!’  gehalte”, zegt Annemarie Braakman. Behalve de bevestiging van wat je misschien al wist, biedt Mijn werk in-Zicht ook een vervolgtraject, zodat je niet alleen weet wat je al wist, maar er ook daadwerkelijk mee aan de slag kunt. Annemarie legt uit: “Naar aanleiding van de uitkomst kun je zelf aan de slag gaan, zaken bespreken met je leidinggevende en/of je collega’s óf een gesprek aanvragen met een speciaal daarvoor opgeleide coach. In zo’n coachingsgesprek wordt samen gekeken naar de uitkomsten en wordt gezocht naar mogelijkheden om je op weg te helpen er iets mee te doen. De coach kan je bijvoorbeeld een loopbaantraject adviseren, als blijkt dat je behoefte hebt aan opleiding en ontwikkeling. Maar het kan ook een advies zijn voor een werkplekonderzoek omdat je last hebt van je rug. Of je nu wel of niet kiest voor een coachingsgesprek, de uitkomst van het onderzoek geeft je inzicht, handvatten en mogelijkheden om zelf de regie te nemen.”

Meer informatie over het onderwerp:

Annemarie Braakman, adviseur Veilig & Gezond Werken, 0570 639 823, an.braakman@dimencegroep.nl of Pauline van Tongeren, HRM adviseur, p.vantongeren@dimencegroep.nl

• Filmpje over de schijf van 5 van duurzame inzetbaarheid.

• Eerdere berichten over dit onderwerp vind je op intranet, onder Nieuws van 20 april, 27 april en 3 mei.

 Presentatie Inspiratiesessie PowerPoint (intranet Dimence Groep)

 

 

Volg Dimence Groep

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.