Bijdrage van Mindfit

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Ik ben zoals ik ben

Een chaoot. En ja, ik ben druk en aanwezig. Tetter overal doorheen, ik hou van praten. Heb altijd haast, doe 100 dingen tegelijk, ben vergeetachtig, soms heel afwezig en vaag. 

Ik ben een social junk, ik hou van fijne mensen om mij heen, daar word ik blij van en geeft mij energie. Met mijn vriend of vrienden om me heen voel ik me gewaardeerd, dat heb ik blijkbaar nodig. Ik ben een echt gezelligheidsmens. Mijn agenda zit altijd propvol, wil met zoveel mensen afspreken, wil overal bij zijn. Ik kom trouwens wel standaard te laat en doe standaard als laatste het licht uit. ;-) 

Geduld heb ik zeker niet

Ik weet wat ik wil. Als ik iets graag wil, ben ik super gemotiveerd. Als iets me tegenstaat, stel ik het uit of doe het niet. Mijn mening steek ik niet onder stoelen of banken. Ongevraagd. Soms ben ik snel geïrriteerd als iets niet loopt zoals ik het wil. Graag houd ik de touwtjes in handen. En vertel me zeker niet hoe of wat ik moet doen! Of raak ik geïrriteerd als het mij te lang duurt, want geduld heb ik zeker niet. Alles moet in hoog tempo, getreuzel daar hou ik niet van.

Ontzettend veel energie

Ik heb ontzettend veel energie, ik lijk meer energie te hebben dan een ander. Heerlijk, die energie, het hoort bij mij. Het is als een soort drugs. Soms dendert die trein maar door en ben ik eigenlijk doodop, maar meestal voel ik de vermoeidheid niet eens, dender gewoon door. Gelukkig weet ik nu wanneer ik echt even rust moet pakken, al blijft rust pakken erg lastig. Er is immers nog zoveel te doen en er is chronisch tijd tekort. Wel pak ik dagelijks kleine rust- en geluksmomentjes, zoals lekker koken, met op de achtergrond een muziekje, een wijntje. Want ik hou enorm van koken en van lekker eten! In de zomer vind ik het ook heerlijk om alleen, in de zon op mijn loungebank te vertoeven in de tuin of te picknicken aan de IJssel met goed gezelschap.

Structuur aangeleerd

Als ik gestrest ben, ren ik echt als een kip zonder kop door mijn huis of door de supermarkt. En vergeet ik uiteraard de helft van de boodschappen. Ik kan echt hele stomme acties doen, vreselijk lomp zijn. Dingen omgooien, tegen mensen aan botsen, de gekste dingen. Soms echt lachwekkend, ik zie de humor er maar van in. Ik weet dat ik vaak slecht luister, niet uit onwil, maar omdat ik dan alweer ben afgeleid in het gesprek. Sorry daarvoor. Ik ben altijd van alles kwijt, daar word ik echt doodmoe van. Onbewust heb ik mezelf structuur aangeleerd, dat geeft iets meer rust en heb ik meer controle (eigenlijk ben ik een onzettende control freak).

Voel anderen feilloos aan

Ook ben ik heel enthousiast! Als ik heel blij ben, dan moet ik een vreugdesprong maken. Maar ik ben ook snel verdrietig, ben heel gevoelig en vreselijk onzeker over mijzelf. Zo voel ik sfeer en andere mensen feilloos aan. Ik voel jouw verdriet of pijn en wil dan zo graag troosten. Ik vind het fijn om anderen een goed gevoel te geven. Ik ben heel spontaan en open. Mensen die nep zijn of niet eerlijk, vermijd ik. Daar kan ik echt niets mee.

Streng voor mezelf

Ik ben perfectionistisch. Zo lief en begripvol als ik voor anderen ben, zo streng ben ik voor mezelf. Blijkbaar moet ik van mezelf in alles goed of zelfs perfect zijn en leg de lat hoog voor mijzelf. Waarom? Want ik ben namelijk een goed mens. Ik ben heel erg lief en zorgzaam. Trouw in vriendschappen en iedereen die mij lief is. Ik ben recht voor zijn raap, eerlijk, zeg wat ik denk (soms onbedoeld kwetsend, sorry daarvoor) en een flapuit. Liegen kan en wil ik ook niet. Je weet wat je aan mij hebt.

Levensgenieter

Ik ben een levensgenieter die kan genieten van kleine dingen. Oog heeft voor kleine dingen. Enthousiast is en (bijna) altijd vrolijk. Een beetje prettig gestoord ook, ik hou van humor. Ben een graag geziene gast, een fijne vriendin die voor je klaar staat. Creatief en altijd bezig, ik hou van dingen creëren, mensen bij elkaar brengen, van natuur, dieren en reizen. Positief zijn.

Weet waarom ik "anders" ben

Na de diagnose ADHD weet ik waarom ik “anders” ben, soms raar doe, sommige dingen niet goed kan. Zoveel puzzelstukjes vallen in elkaar. Opluchting. Ik heb meer inzicht gekregen in mijzelf en mijn gedrag. Ik kan er namelijk niets aan doen. Mijn ADHD maak ik bepreekbaar met mijn naasten. Zo vraag ik meer begrip en ontvang ook meer begrip. Blijkbaar heb ik mijzelf al veel trucjes aangeleerd om het mijzelf makkelijker te maken.

Training Mindfulness

Tijdens de training Mindfulness van Mindfit ontdekte ik pas hoe vaak ik afgeleid ben, hoe slecht mijn concentratie is. De oefeningen lukken mij niet. Heel confronterend. Ik heb boosheid gevoeld, veel weerstand, irritatie, teleurstelling in mijzelf. Waarom lukt het mij niet? Maar het heeft mij ook iets opgeleverd! Wat ik me nu wel realiseer is dat ik echt milder en liever moet zijn voor mezelf! Ok, ik ben een beetje anders en kan niet alles. Maar ik ben wel een goed mens. Kijk eens naar al mijn positieve kanten? En daar ben ik trots op! 

Ik ben, zoals ik ben.

Volg Mindfit

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.