Bijdrage van Impluz

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Ik heb een uitdaging nodig

Bij Remco (50) is 10 jaar geleden autisme vastgesteld. In de activiteitenruimte van Lorna Wing in Deventer tussen een piano, gitaar en trommels, bespeelt Remco zijn instrument: het toetsenbord.

“Er ging in korte tijd veel mis in mijn leven en ik raakte in een diepe depressie. Ik werd opgenomen bij Dimence, op Rielerenk. Dingen die eerder in mijn leven mislukten of erg moeilijk waren, kan ik nu verklaren. Ik weet dat ik er niets aan kan doen, dat ik een ritme en houvast nodig heb. Na het atheneum ging ik rechten studeren op de universiteit. Geen rooster, volledige vrijheid en alles moest uit mezelf komen. Het ging helemaal mis. Ik vind een sociaal leven erg moeilijk. Ik vind het spannend om 'vreemde' mensen te ontmoeten en eigenlijk vind ik alles wat nieuw is eng.”

Meehelpen de site te bouwen

“Een website bouwen en het zo in elkaar knutselen dat de gebruikers hun inhoud er zo in kunnen zetten, daar draai ik mijn hand niet voor om. Impluz had een website nodig en omdat ik door mijn autisme bij Lorna Wing bekend ben, mocht ik meehelpen de site te bouwen. Een mooie uitdaging waar ik elke maandagmiddag met Peter Grob (webdeveloper bij de Dimence Groep) mee bezig ben. Samen hebben we de mogelijkheden bekeken voor de site. Het moet overal aan voldoen en toegankelijk zijn voor iedereen. Peter vraagt aan de opdrachtgever wat er moet gebeuren en komt dan bij mij met het wensenlijstje. Dankzij het programma Drupal zijn er oneindig veel mogelijkheden en die benutten we voor www.impluz.nl.”

Er komt weer structuur in mijn leven

“Ik neem het werk niet mee naar huis, want ik weet zeker dat ik dan thuis ook weer uren achter de pc ga zitten om dingen nog verder te perfectioneren. Dan verlies ik de rem. Thuis heb ik ook ambulante hulp en hangt er een rooster met de huishoudelijke taken. Anders ga ik 3 keer stofzuigen en vergeet ik de wc schoon te maken. Door wat ik nu doe, komt er weer structuur in mijn leven. Ik ben nu veel aan het wandelen zodat ik meer buiten kom en mijn conditie verbetert.”

Werkervaringsplaats

“Sinds februari heeft de Dimence Groep mij een werkervaringsplaats aangeboden waar ik met behoud van mijn WIA-uitkering 1 dag per week een aantal uur in Zwolle werkzaam ben. Peter kent mijn mogelijkheden en heeft mij voorgedragen voor dit project. Een website is nooit klaar. We denken bijvoorbeeld aan een IDEAL-betalingsvorm voor de cursussen van Impluz en ook moeten de cursisten de mogelijkheid krijgen om hun lesmateriaal via deze website te vergaren.”

 

Foto: website Impluz

 

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.