Bijdrage van Mindfit

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Ik kan nu verder zonder angst

Ik zal beginnen met mij voor te stellen: ik ben Chantal, 35 jaar oud en moeder van 2 kinderen. Ik ben doorverwezen via mijn huisarts naar Mindfit om EMDR te volgen. Ik had last van PTSS (red: posttraumatische stress-stoornis).

Dit komt doordat ik 2 jaar geleden mijn vader heb verloren aan kanker en daarbij vastliep in het rouwproces. Ik had meerdere malen per dag en s' nachts een steeds terugkerend filmpje.

Na een intakegesprek zijn we na 2 sessies aan de slag gegaan met EMDR. Ik heb het als zeer positief ervaren. De sessies waren intensief maar goed te doen. Er werd goed gekeken naar je gevoel en daar werd op verder gegaan. Na de sessies was ik vrij moe soms emotioneel en had 3 opeenvolgende dagen wat last van hoofdpijn. Dit is normaal en trok iedere keer netjes weg.

Ik kon na 7 weken met een gerust gevoel zonder angst terug denken aan mijn vader. Vervolgens kon ik mijn werk weer rustig gaan opbouwen. Ik kan nu verder met het rouwproces zonder angst. Ik ben tot heden erg blij dat ik voor mij de 'grote' stap heb genomen en dat deze vorm van therapie bestaat. Mindfit voert dit heel kundig uit. We kunnen nu weer genieten van ons gezinnetje en staan positief in het leven.

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Move-ment Desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Het is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Dit kan een schokkende ervaring zoals een inbraak of verkeersongeval zijn. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven en die in het hier en nu nog steeds invloed hebben, kan de methode worden gebruikt. Meer informatie vind je op www.emdr.nl.

Volg Mindfit

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.