Bijdrage van WijZ

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Ik kan nu zelf weer stappen zetten

Mevrouw Truus Ouwerkerk-Bruné (78) is sinds juli 2011 weduwe en is in datzelfde jaar verhuisd naar Zwolle. Ze woont in een mooi appartement boven de Wendakker in Stadshagen en vanuit Driezorg worden er wekelijks veel activiteiten georganiseerd. “Ik krijg ook veel liefde en aandacht van mijn kinderen. Toch kon ik dit nieuwe leven zonder mijn man niet goed oppakken.” Haar dochter meldde haar aan bij ‘De draad weer oppakken’.

moeilijke vragen

Er was ruimte nodig om met moeilijke vragen in het reine te komen. “na de kennismaking had ik snel een klikmet de vrijwilliger. Het is belangrijk om iemand te hebben die écht kan luisteren. Maar het is ook de blik van buiten die je aan het denken zet. Iemand die de moeilijke vragen niet uit de weg gaat.”

 

Ik accepteer beter

“Het gaat nu best goed met me,” zegt een kwiek ogende Truus Ouwerkerk. “We spreken elkaar nu nog maar eenmaal per maand.” ”Dat is fijn, zeker nu blijkt dat mijn zoon ongeneeslijk ziek is.” ”Maar ik accepteer beter hoe de dingen gelopen zijn, en daardoor kan ik nu beter zelf weer stappen zetten.”

 

Moeite om verlies te verwerken

‘De Draad weer Oppakken’ is bedoeld voor mensen die moeite hebben om verlies in hun leven de verwerken. Vrijwilligers van WijZ bieden in de vorm van huisbezoeken een luisterend oor en denken mee bij het vinden van mogelijkheden om de draad weer op te pakken.

 

 

Volg WijZ

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.