Bijdrage van WijZ

Rubriek: Vrijwilligerswerk

Ik neem een frisse wind mee

Mevrouw Cora van der Veer (55) werkte jarenlang in de thuiszorg, maar kwam helaas thuis te zitten. “Dat viel niet mee, de muren kwamen op me af. Ik kreeg het advies om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik had al veel gehoord over WijZ en heb ze gebeld.” Na een intakegesprek kon Cora aan de slag in De Terp bij de Buurtkamer Plus. Dit is voor ouderen met geheugenproblemen en beginnende dementie.

“Ik ben altijd al een mensen-mens geweest. Iets doen voor een ander. Bij de thuiszorg was er door de vele bezuinigingen geen tijd meer voor een gezellig praatje. Wat heb ik dat gemist!” Enthousiast vertelt Cora over haar werkzaamheden in de Buurtkamer. “Rond tienen zijn de mensen binnen en kan ieder kan z’n verhaal doen. Vervolgens gaan we oefeningen doen en rond de middag eten we een warme maaltijd. Na het eten gaan sommige mensen even rusten, anderen maken een wandeling. Dan een kopje thee, waarna we samen een spel doen. Dit vind ik het leukste, omdat de eigen inbreng zo gewaardeerd wordt.”

Schitterend om te doen

"Ik heb bijvoorbeeld mijn trouwfoto’s meegenomen naar de Buurtkamer. Mensen weten vaak hun eigen bruiloft nog, of anders wel die van hun kinderen. Het brengt herinneringen naar boven. Als je daar mensen gelukkig over ziet vertellen, dan weet ik dat het een goed idee was. Of potjes met verschillende geuren zoals maggi of peper. Ik kan spontaan een idee krijgen en ga daar thuis mee aan de slag. Ik heb ook een grabbeldoos gemaakt. Bij de Buurtkamer werd me al verteld dat ik een frisse wind meeneem. Schitterend om te doen en het geeft me zelf ook weer energie.”

Volg WijZ

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.