Op verzoek van Maria, een bewoonster van Brinkgreven in Deventer, is er een Mariagrot gerealiseerd op het terrein.

 

Nog geen jaar geleden kwam Maria (zo heet ze echt) met een vraag bij mij. Zij is een bewoonster van Brinkgreven en komt oorspronkelijk uit Luttenberg. Daar hebben ze een heuse Lourdesgrot in het dorp. Zou dat hier ook kunnen?, was haar vraag. Ze wilde wel een ruime donatie doen.

Groen licht

Ik aarzelde: een Mariagrot op het landgoed Brinkgreven, en er is al een mooie Elisabethkapel. Maar we hebben haar vraag voorgelegd aan de raad van bestuur van de Dimence Groep. Per omgaande kreeg ik bericht: doen!
En zo ging het. De broers van Maria hebben de nis gebouwd van oude tegels uit de paden van het terrein. Onze vastgoedbeheerder vond dat het ook iets heel moois moest worden en kosten noch moeite werden gespaard. De Lebuïnus parochie werd gevraagd om een Mariabeeld. En - ook weer per omgaande - kregen we het Mariabeeld uit de Vianney kerk aangeboden. Met een mooie kaars erbij.
Maria en ik hebben het beeld drie maal in de vernis gezet zodat ze weer en wind kan trotseren.

Inwijding

Met Pinksteren is een inwijdingsplechtigheid gehouden waar pastor Hen Limbeek en diaken Marc Brinkhuis het beeld opnieuw hebben gewijd. Zij hebben het haar nieuwe plaats gegeven in de grot.

We zijn allen die hieraan hebben meegewerkt erg dankbaar.

 

Volg Dimence

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.