Ik werk als contentbeheerder aan de invulling van de nieuwe website van Dimence. Samen met mijn eveneens net aangenomen collega Suzanne van den Oudenrijn, ga ik de nieuwe website voorzien van teksten, filmpjes en blogs. Een groot project met een strakke planning maakt de functie erg uitdagend! 

 

Maandag

Vandaag een telefonisch interview gehouden met Eline Julius, psychiatrisch verpleegkundige van het team Klinische Crisisinterventie Langdurige Behandeling en Zorg (KCLBZ) in Deventer. Het gesprek ging over een bijeenkomst tussen de Politie Gelderland en verschillende ggz-instellingen, waaronder Dimence. Doel van de bijeenkomst was vooral om knelpunten van agenten in kaart te brengen in de werkzaamheden met verwarde personen. Na het interview de eerste versie van het verhaal geschreven en opgestuurd naar Eline. Het artikel is inmiddels te lezen op intranet.

Dinsdag

Om alle informatie op de website zo goed mogelijk te verwoorden, is het van belang dat je weet waarover je schrijft. Daarom heb ik een aantal werkbezoeken ingepland om beter te begrijpen hoe de organisatie eruit ziet en hoe bepaalde processen precies in hun werk gaan. In het kader van deze bezoeken was ik ’s morgens aanwezig bij Dagactiviteitencentrum Uniek in Almelo. Dat is een winkel volledig gerund door mensen die in behandeling zijn bij Dimence. Het dient voor de meeste medewerkers als opstap naar een vaste baan of vrijwilligerswerk. De winkel verkoopt alleen spullen die worden gemaakt bij de verschillende dagactiviteitencentra van Dimence. Erg interessant om een ochtendje mee te lopen. In de middag stonden er twee vergaderingen op het programma met collega’s van het projectteam voor de nieuwe website.

Donderdag

Vandaag de opdracht gekregen om een stuk te schrijven over SOLK, Somatische Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten, voor de huidige website van Dimence. Over deze aandoening staat nog niks vermeld op de website. Het dient meteen als voorbereiding op de dag van morgen, als een werkbezoek bij de SOLK-poli op het programma staat. Vooraf besloten om de schrijfstijl te hanteren die we ook gaan gebruiken voor de nieuwe website. Dus meer persoonlijk, minder moeilijke termen en rekening houdend met de vindbaarheid via zoekmachines. Het resultaat zal spoedig verschijnen op de huidige website van Dimence. 

Vrijdag

Tweede werkbezoek van de week. Vandaag zal ik meer kennis gaan maken met het behandelproces en welke stappen er doorlopen worden tijdens zo’n proces. Er stonden twee gesprekken gepland. Eerst een tweede intakegesprek met GZ-psycholoog Lot Spiertz en daarna een behandeladviesgesprek met psychiater Lineke Tak. Ik heb op het krukje mogen plaatsnemen naast de behandelaars en meegekeken wat het werk precies inhoudt en welke stappen zij allemaal doorlopen tijdens verschillende gesprekken. Voor mij als redacteur erg handig om te weten, aangezien het dingen zijn waarover we gaan schrijven.

Volg Dimence

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.