Bijdrage van WijZ

Rubriek: Gooi het in de groep

Je hoort er weer bij

Een outplacementbureau heeft er voor gezorgd dat Wieger van Asperen (58) uit Dalfsen vrijwilligerswerk bij WijZ is gaan doen. “Ik heb 34 jaar gewerkt bij een uitgeverij in Emmeloord. Oorspronkelijk als zetter, maar in de loop van de jaren ging ik er steeds meer dingen bij doen, en uiteindelijk werd ik facilitair beheerder."

De uitgeverij wereld is de laatste jaren getroffen door vele fusies en ook de uitgeverij waar Wieger werkte ontsprong de dans niet. "Vele reorganisaties volgden en uiteindelijk moest ik ook weg. Dat was in 2013 en per direct zat ik thuis. Nu verveel ik me thuis gelukkig niet, maar toch…”

Steentje bijdragen

“Eigenlijk heb ik naast de LTS ook geen opleiding. Ik heb mezelf ontwikkeld in het bedrijf, en kon me daar goed redden. Uiteraard wel cursussen gedaan, maar ik heb niet de papieren van een facilitair beheerder. Bij het outplacementbureau gingen ze vragen wie ik was, wat ik wil en waar ik goed in ben. Daar kwamen ze ook met de vacature van het Cultuurhuis Stadshagen. Daar hebben ze een kassasysteem wat niet gebruiksvriendelijk is. Doordat er vele vrijwilligers zijn moet er eigenlijk een systeem komen wat voor iedereen eenvoudig te bedienen is. Dit is nu nog niet zover, en daarom gebruiken ze nu nog de 'ouderwetse turflijsten'. Aan de hand hiervan, het is veel uitzoekwerk, maak ik nu de facturen zodat het Cultuurhuis geen geld misloopt. Als de boel straks weer op de rit is, hoop ik dat ik een steentje mag bijdragen aan een systeem wat voor iedereen makkelijk is te bedienen en de facturering automatisch kan gaan verlopen”.

Weer een doel

Wieger is blij dat hij dit werk mag doen. “Je hoort er weer bij, het brengt weer structuur in je leven en je hebt weer collega’s. Verder is het ook een uitbreiding van mijn netwerk. Ik ontmoet andere mensen en ik heb weer een doel”.

Volg WijZ

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.