Van 22 september tot 24 september 2017 hebben wij, Sanne Ikink-Buiting en Janneke Hengeveld-Slöetjes, voor de tweede keer meegedaan met de Socialrun. Deze non stop estafetteloop van 555 kilometer is georganiseerd door de Stichting Samen Sterk zonder Stigma.

Stigmatisering verminderen

We liepen de Socialrun namens team GGZ Overijssel, een team bestaande uit medewerkers en cliënten van RIBW GO, Mediant en Dimence. De opbrengsten komen ten goede aan projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen.
Voor ons is dit een belangrijk doel omdat wij in de dagelijkse praktijk van onze werkzaamheden als verpleegkundigen merken dat cliënten lijden onder stigmatisering. Daarnaast is het natuurlijk een mooie uitdaging om samen met anderen (lopers, fietsers, chauffeurs, masseurs en catering) de afstand door Nederland af te leggen.

Motto

Onze ervaring is dat samenwerking tijdens dit weekend vanzelfsprekend lijkt en dat een gemeenschappelijk doel verbindt. Het motto is: ‘meedoen is winnen’. Dit betekent dat iedereen mee kan doen! Je houdt rekening met elkaar, zorgt voor elkaar en bovenal moedig je elkaar voortdurend aan. Na iedere twee kilometer lopen kon je rekenen op gejuich en applaus wanneer de volgende loper van start ging.
Wij, Sanne en Janneke, nemen dat mee in ons werk. Soms lijkt het einddoel erg ver weg en dan is het juist van belang elke twee kilometer te vieren zodat de eindstreep met goed gemoed gehaald wordt!
 

Volg Dimence

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.