Bijdrage van Mindfit

Rubriek: De andere dimensie

Meewerken in het familiebedrijf

Anne werkt niet alleen op het secretariaat van Mindfit. Ze helpt ook mee in het bedrijf van haar ouders: het Boerendiekhuus en Weidevogelhuus, een plek waar gasten kunnen verblijven in een Bed & Breakfast of groepsaccommodatie. “Het allerleukste aan het werk bij m’n ouders vind ik de verschillende soorten gasten. Het is altijd weer een verassing wie er op de stoep staat.”
 

Het familiebedrijf ligt op de dijk tussen Hasselt en Genemuiden. Vooral in de zomermaanden komen er veel Bed & Breakfast-gasten. De rest van het jaar wordt het voornamelijk in het weekend gebruikt als groepsaccommodatie. “Kinderen kunnen heerlijk spelen op ons erf in een grote stal met daarin een tafeltennistafel, een tafelvoetbalspel en skelters. Gasten kunnen meehelpen het voeren van de koeien, schapen en kippen”, vertelt Anne.

Vanzelfsprekend

Anne werkt 28 uur bij Mindfit, de rest van week is ze bezig in en om het bedrijf. “Ik help vooral met schoonmaken, het ontbijt verzorgen en help bijvoorbeeld ook mee met de catering voor vergadergroepen die hier komen.” Meewerken in het bedrijf is voor Anne eigenlijk heel vanzelfsprekend. “Ik zie dagelijks dat er dingen te doen zijn. En ik ben ermee opgegroeid, dus ik vind het leuk om te helpen. Vooral de mensen maken het leuk. De meeste gasten zijn heel geïnteresseerd in ons bedrijf, de omgeving en de wandel- en fietsroutes hier in de buurt.”

 

Overeenkomsten

Het werk bij Mindfit en het werk bij haar ouders lijkt heel verschillend, toch zijn er overeenkomsten vindt Anne: “Klantvriendelijkheid is op beide plekken ontzettend belangrijk. Bij het Boerendiekhuus wil ik gasten een fijne vakantie bezorgen, bij Mindfit probeer ik klanten zo vriendelijk mogelijk te woord te staan.”

Toekomstdromen

Ook al is Anne pas 19 jaar, af en toe droomt ze erover hoe het zou zijn om het bedrijf over te nemen van haar ouders. “Ik zou ooit wel weer in mijn ouderlijk huis willen wonen en het bedrijf overnemen. Mijn vriend ziet dat gelukkig ook wel zitten.” Voorlopig blijft Anne op haar Mindfit-stek aan de Burgemeester Roelenweg. “Ik heb bewust voor een secretariële baan gekozen. Dat is goed te combineren met het werk bij het Boerendiekhuus.”

Lees meer over het boerendiekhuus

Het familiebedrijf is onlangs genomineerd voor de titel 'beste groepsaccommodatie van Overijssel'. Breng ook je stem uit! Dat kan via deze link.

Volg Mindfit

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.