Bijdrage van Mindfit

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

In mijn eentje kwam ik er niet uit

Kring Hardenberg van Mindfit is een team van GZ-psychologen (Anneke van der Veen en Ruth Schippers), psychologen (Jeanette van Saaze en Niek Zandstra) en een verpleegkundig specialist (Jan Dekens). Louise rondt binnenkort haar behandeling bij Kring Hardenberg af. “Ik kan nu zelf verder, maar ik ga het contact wel missen!”
 

Louise (46), getrouwd en moeder van twee kinderen, kreeg afgelopen zomer te maken met een traumatische ervaring. Ze werd bedreigd. “Hierna ging het heel snel heel slecht me. Mijn gedachtes waren ontzettend negatief. Ik sloot mezelf op in huis, ik durfde niet meer naar buiten.”

Mindfit was er direct voor mij
Via de huisarts kon Louise heel snel bij Mindfit terecht. “In mijn eentje kwam ik er niet uit, ik had hulp nodig. Van de huisarts heb ik direct medicatie gekregen en een doorverwijzing naar Mindfit. Daar kon ik gelijk terecht. Ik denk echt dat de klachten nog veel ernstiger waren geworden als de hulp niet zo snel op gang was gekomen.”   

Ze luisterde écht
“De eerste kennismaking met mijn behandelaar was heel prettig.”, vertelt Louise. “Ze luisterde écht naar me. Ik voelde me serieus genomen. Samen hebben we gekeken welke behandelvormen bij me passen. Bij mijn manier van denken en leren. Er was zelfs ruimte voor mijn eigen invulling.”

Ook online contact
Louise had niet alleen gesprekken met haar behandelaar, de behandeling vond ook via internet plaats. “Ik ben zó blij met die online modules. Ik heb ze op mijn telefoon en die ligt naast mijn bed. Ik kan dus heel makkelijk even een oefening doen, bijvoorbeeld als ik niet kan slapen. Zo kan ik zelf het tempo van de behandeling bepalen. Ik durf wel te zeggen dat ik dankzij die modules sneller gekomen ben waar ik nu ben.”

Ik kan nu zelf verder
In november 2015 rondde Louise haar behandeling af. “Ik durf weer mijn eigen keuzes te maken. Ik heb niet meer de bevestiging van mijn behandelaar nodig. Ik kan nu zelf verder, maar ik ga het contact wel missen!”

De vrouw op de afbeelding is niet Louise.

Volg Mindfit

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.