“Joh, ik ben nog niet eens begonnen!” Dat is het eerste wat Willeke de Jong kan zeggen over haar nieuwe functie van projectmanager asielzoekers. “En het gaat niet alleen over asielzoekers, maar ook over vluchtelingen,” legt ze uit. “Die laatsten hebben een status en dat is een heel ander verhaal.” Het is meteen duidelijk: De functie is nieuw, maar Willeke is bekend op dit terrein.

Ik werk graag samen

Willeke is nu teamleider bij Jeugd ggz. Maar eerder werkte ze bij diverse organisaties met vluchtelingen en asielzoekers. Vanwege die achtergrond zat ze al in een werkgroep die een symposium voorbereidt over asielzoekers. En toen er een vacature langskwam voor een projectmanager asielzoekers trok dat meteen haar aandacht. “Ik werk graag samen,” vertelt ze. “En deze functie is bedoeld voor de hele Dimence Groep.” Dat betekent dat ze voor al onze stichtingen aan slag gaat. “Ik zie geen stichtingen maar collega’s met ervaring met hulpverlening aan vluchtelingen en asielzoekers. We vinden elkaar op dit thema en we bundelen onze krachten .”

 

Iedereen heeft recht op een goed leven

 “Het is leuk … maar ook zoeken,” twijfelt ze. “De doelgroep staat centraal. En de vraag is hoe we onze krachten gaan bundelen om er voor hen te zijn.” Dat dat nodig is, daarover twijfelt ze geen moment: “Het zijn mensen in nood. Ik ben zo onder de indruk van hun verhalen. En daarbij besef ik dat wij dat niet kennen; dat je moet vluchten vanwege een overtuiging, religie, afkomst of ras.

"En het gaat over rechtvaardigheid. Iedereen heeft recht op een goed leven, op welbevinden en op laagdrempelige zorg.” Met name voor de groep vluchtelingen kunnen we volgens Willeke veel betekenen. “Zij hebben een status en zij blijven dus hier,” verklaart ze. “Ik ben vaak onder de indruk van hun veerkracht. Ze zijn sterk maar ze hebben blauwe plekken opgelopen. Wij kunnen hen helpen, zodat zij hier makkelijker een leven kunnen opbouwen.”

 

“Deze doelgroep ligt mij na aan het hart, en ik heb de nodige ervaring,” vat Willeke het samen. “Mooi toch, dat ik dat daar nu weer wat mee kan doen.”

Volg Jeugd ggz

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.