Bijdrage van Transfore

Rubriek: De week van ...

Nina Meijer

Ik werk als sociotherapeut bij de Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK). Mijn rol is behandeling en begeleiding bieden aan patiënten met (forensisch) psychiatrische problemen in een klinische setting. Het coördineren van de zorg rondom de patiënt, zorgdragen voor een therapeutisch leefklimaat en het aanbieden van leersituaties maken mijn functie interessant en uitdagend.  

Maandag

Vrije dag. In avond heb ik de tijd genomen om me voor te bereiden op de 7 sollicitatiegesprekken van morgen voor de functie van verpleegkundige.

Dinsdag

Een dag die in het teken stond van sollicitatiegesprekken. Zo bijzonder om aan 'de andere kant' van de tafel te zitten. De gesprekstechnieken die je toepast bij patienten heb ik ook toegepast bij de sollicitatiegesprekken. Zoals bijvoorbeeld het vragen naar vaardigheden, ervaringen, vragen als: 'hoe doe je dat?', 'wat heb je daarvoor nodig?' etc. Het was een interessante ervaring!

Woensdag

Vrije dag.

Donderdag

Vrije dag.

Vrijdag

Een intensieve late dienst (14.00-22.00 uur). Er werden vandaag 2 patiënten geplaatst vanuit de PI (Penitentiaire Inrichting). Wij maken gebruik van een opnameprotocol waarin diverse formulieren zitten die besproken met en/of getekend moeten worden door de patiënt. Een kennismaking met de patiënt waarvan ik Persoonlijk Begeleider(Pb’er) word. De eerste vragen zijn beantwoord en de patiënt heeft vooral de tijd en ruimte gekregen om te settelen. De avond stond in het teken van gezamenlijke groepsmomenten, zo werd er o.a. gedart en samen tv gekeken.

Zaterdag

Een late dienst gedraaid. Een gesprek gehad met de patiënt die ik begeleid vanuit mijn rol als Pb’er. Informatie ontvangen over praktische zaken waarbij ik ondersteuning kan bieden.  Maar ook een eerste stap gemaakt in het formuleren van behandeldoelen en het herkennen van signalen van spanning besproken. Uitleg gegeven over de dagstructuur. Volgende week zal er een opnamegesprek zijn met de Behandel Coördinator (BC) en ook de psychiater zal komen kennismaken. 's Avonds gewandeld met patiënten op het terrein.

Zondag

Een vroege dienst (7.00-15.00 uur) gedraaid. Een ochtend die om 7.30 uur begon met een aantal patiënten aan de ontbijttafel. In de ochtend zijn we veelal individueel bezig geweest met een aantal patiënten vanwege de intensiteit van de problematiek. Om een bijdrage te leveren aan het verhogen van de sfeer op de afdeling heb ik patiënten opgezocht in de gezamenlijke ruimte en spelletjes gedaan. Vanuit mijn rol als mede Pb-er een Risico Management Plan geschreven. Dit plan zal samen met het verlofplan verzonden worden voor akkoord door de Reclassering zodat deze patiënt zijn verloven kan opstarten.

Volg Transfore

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reacties

douwe
7 jaar 6 maanden geleden

Dag Nina.

12 mei is de Dag van de Verpleging en is er n presentatie over Transfore voor de Dimence verpleegkundigen/sociotherapeuten. Jijn geeft vast een inkijkje, leuk.

Douwe de Vries

Forence

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.