Bijdrage van Mindfit

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Onderzoek naar behandelmodel van Mindfit

Bij Mindfit geloven we in positieve psychologie. Dit dragen we uit vanaf de start van de organisatie. Nu we een aantal jaar op weg zijn en we onze naam steeds meer vestigen willen we ook onze methodiek verder op de kaart zetten. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een onderzoeker om dit uit te werken. We kwamen in gesprek met de enthousiaste psychologe Romy Kleijn uit Utrecht. Zij zal onderzoek gaan doen naar het behandelmodel van Mindfit. Romy vertelt je graag meer.

 

Het doen van onderzoek heeft altijd al mijn interesse gehad. In 2011 ben ik, met het behalen van de master neuropsychologie, afgestudeerd.  Vakinhoudelijk vond ik neuropsychologie erg interessant maar het praktijkveld voldeed niet aan mijn verwachtingen. Ik besloot een werkervaringsplek te vervullen bij het zorgprogramma angstproblematiek van Pro Persona zodat de overstap naar de klinische psychologie eenvoudiger zou worden. Tegelijkertijd hield ik mij toen bezig met onderzoek. Vanuit Pro Persona heb ik de overstap gemaakt naar HSK Groep en vervolgens naar PSION.

Vanuit de praktijk terug naar onderzoek 

Afgelopen jaren heb ik me volledig gericht op het praktijkveld waar ik veel van heb geleerd. Ik heb verschillende projecten gedraaid en ik kon mijn werk zelfstandig uitvoeren. Door mijn verschillende werkervaringen heb ik mijn eigen visie ontwikkeld op het vakgebied. 'Positieve psychologie' en 'eigen regie' zijn voor mij hierin belangrijke kenmerken. Afgelopen jaar begon het te kriebelen om het werk als onderzoeker weer op te pakken. Toen ik de vacature voor het onderzoek bij Mindfit las, raakte ik direct enthousiast. Het thema vind ik fantastisch en ik heb zin om praktijk en onderzoek weer bij elkaar te brengen.
Begin januari ben ik van start gegaan. Ik werk bij kring Zwolle Oost. Voor het onderzoek zal ik ook met de andere kringen in gesprek gaan, dat zal in de loop van de tijd wel gaan gebeuren. Het onderzoek zal ongeveer vier jaar duren waarvan het eerste jaar de aanloop is. In komend jaar stel ik een onderzoeksplan op dat goedgekeurd dient te worden door de Universiteit Twente. Belangrijkste thema's binnen het onderzoek worden: positieve psychologie, eigen regie en medewerker- en klanttevredenheid. We gaan het behandelmodel van Mindfit 'evidence based' maken.

Aan de slag

Voor mijn onderzoek word ik begeleid door Karin van Doesum en Ernst Bohlmeijer. Bij Universiteit Twente zal ik ook regelmatig mijn plannen toetsen en met andere collega's werken aan het thema. Hoe het onderzoek er precies uit gaat zien weet ik nu ook nog niet. Ik zal regelmatig een update geven. Nu vol energie aan de slag bij Mindfit!

 

Volg Mindfit

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.