Ik zeg altijd dat iedereen in zijn of haar leven verschillende rollen heeft. Naast mijn rol als managementassistente ben ik ook moeder, partner van mijn vriend en leadzangeres in de band Premium-S.

Het contrast is wellicht groot als je in je werkzame leven een ondersteunende functie hebt en in je privéleven op het podium staat als leadzangeres van een band. Juist dat contrast vind ik erg leuk. Muziek brengt mensen samen en het geeft dan ook een enorme kick als je op het podium staat en mensen ziet genieten van je muziek.

Van kabouter tot hoofdrol

Ik was 6 jaar toen ik begon met zingen bij de Deventer opera en operette vereniging. Ik ben tot mijn 16e lid geweest. Eerst kleine rollen als kabouter of elfje en toen ik wat ouder was kreeg ik hoofdrollen. Daarom ben ik op (klassieke) zangles gegaan. Maar ja, dan word je ouder en wil je liever popmuziek gaan zingen, maar in die tijd waren de mogelijkheden voor zangles in dat genre minder dan tegenwoordig. Ik ben dan ook gestopt met zingen, maar het bleef altijd kriebelen.

Vriendenband

13 jaar geleden werd ik gevraagd om als achtergrond zangeres te komen zingen bij Premium-S. De band is opgericht door vrienden van mij. Toen de toenmalige zanger en zangers de band verlieten werd ik gevraagd of ik als leadzangeres verder wilde met de band. Heel eng vond ik dat, maar inmiddels doe ik dat alweer 10 jaar met heel veel plezier. Elke week repeteren wij met heel veel plezier.

Altijd spannend

Wij spelen muziek van de jaren '60 tot heden en dat geeft mij de mogelijkheid om meerdere muzikale kanten van mezelf te laten zien en om te ontwikkelen. Wij zijn een amateurband die puur voor de lol met elkaar muziek maken en zo’n tien optredens op jaarbasis hebben. Dit kan zijn voor een kleine groep (we hebben eens letterlijk en figuurlijk in een koeienstal gespeeld en dat was een super leuk feest), maar ook in een grote circustent voor ruim 750 mensen en alles daartussenin. Ondanks de jaren ervaring ben ik voor elk optreden zenuwachtig. Het is altijd spannend waar we terecht komen en wat voor een publiek er zal zijn. Maar alles bij elkaar zou ik niet zonder muziek kunnen en willen want het is zalig om daar helemaal in op te gaan.

Wil je meer lezen over mijn band? Kijk eens op www.premium-s.nl.

Volg Dimence

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reacties

Rijna Smeerdijk
7 jaar 6 maanden geleden

Hoi Wendy,

Wat leuk om in de eerste digitale verbinding een artikel van jou te lezen. Helaas heb ik je niet kunnen zien en horen spelen op het personeelsfeest van de Hanzestreek, maar ik heb begrepen dat ook dat een geslaagd optreden is geweest! Het gaat mij nog een keer lukken je in levende lijfe te zien optreden!!

Groetjes Rijna

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.