Kopzorg op Bali ondersteunt met diverse activiteiten het Suryani Institute op Bali om psychiatrie uit de schaduw te halen en patiënten te helpen. Op verschillende ludieke manieren wordt geld ingezameld dat het Suryani Institute gebruikt om haar ggz-zorg uit te voeren. Ze zijn volledig afhankelijk van donaties.

In juli hebben we hier Kopzorg op Bali al geïntroduceerd. Het is een initiatief van Marjan van der Kuil, verpleegkundig specialist in opleiding bij Dimence.

Sponsorloop Nijmegen

Zo gaven Linda Kronenberg (opleider VS), Lieneke van Lagen (VS i.o.), beiden van Dimence, en Hettie Aardema (opleider van GGZ Drenthe) eerder dit jaar al aan om hun deelname aan de vierdaagse te gebruiken als sponsorloop voor Kopzorg op Bali. Spaarpotjes werden neergezet bij verschillende afdelingen binnen Dimence, er werd gepromoot via Facebook en de dames zelf verzamelden sponsoren.
Na een succesvolle uitloop van de vierdaagse konden alle potjes worden geteld. En toen bleek dat de sponsorloop het geweldige bedrag van €1358,08 heeft opgeleverd!!!!! Dit bedrag kon Marjan al snel daarna overhandigen aar Dr. Suryani, toen zij haar bezocht op Bali. Grote dankbaarheid alom.

Bezoek aan Suryani

Dat al het sponsorgeld van harte welkom is werd al heel snel duidelijk toen Marjan een dag meeliep met Dr. Suryani en haar team. Ze gingen op huisbezoek bij een jongen van 19 jaar. Hij zat al jaren opgesloten in een soort van kooi en is vastgebonden met zijn pols aan de tralies. Omdat de jongen een verstandelijke beperking heeft, kon de kennis van de dames van Stichting Sukacita direct in de praktijk worden gebracht. 

De ouders van de jongen waren tot tranen geroerd met alle zorg en de erkenning van hun probleem. Door geldgebrek lukte het ze niet om goede zorg te krijgen en zij waren inmiddels ten einde raad. Alle informatie die werd gegeven was dan ook van harte welkom. Hun dankbaarheid was groot, ook omdat ze niets hoeven te betalen: niet voor de behandeling en ook niet voor de medicatie. Binnenkort bezoekt Dr. Suryani de jongen weer in zijn thuis en komen zijn ouders naar de gratis workshops die door Sukacita samen met het Suryani Institute worden georganiseerd. Zo kunnen de ouders ook lotgenoten ontmoeten.
Dit toont weer eens wat samenwerking kan opleveren. En dat alle (kleine) donaties helpen.

Krantenartikel

Dit bezoek van Marjan met dr. Suryani aan een patiënt in Denpasar was reden voor de Balinese krant Pos Bali om er eind juli een artikel over te schrijven. Met expliciete vermelding van Kopzorg op Bali!
Inmiddels heeft Marjan’s Indonesische docent op Bali het artikel vertaald in het Engels. Deze tekst is terug te lezen op Facebook.

 

 

Volg Dimence

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.