Robert Reijnders is gezinsbehandelaar bij Jeugd ggz. Hij verzorgde een onderdeel van de training voor vrijwilligers van Home-start Zwolle. Fenke Beeftink (projectleider Home-Start Zwolle) is daar blij mee.

“Robert kan goed meedenken. En met name over de verschillende rollen van de hulpverlener en de vrijwilliger. Hij ziet ook goed de meerwaarde van dit vrijwilligers; zij kunnen op  een andere manier van betekenis zijn. Al was het maar omdat ze meer tijd hebben, maar ook omdat ze op een andere manier luisteren en over andere kennis beschikken.

 

Robert wees de vrijwilligers op het belang van realiteitsbesef: soms kan je de situatie niet verbeteren, maar kan je wel bijdragen aan het erkennen dat het pittig is. Dat is voor ouders al heel belangrijk: dat iemand ziet dat het niet meevalt en dat ook zegt. Daarbij kan je ook hoop geven. Er komt immers altijd een tijd dat het weer beter gaat. Dit werd beaamt door gastspreker Mariska, een ervaren Home-Start vrijwilliger uit Kampen en tevens moeder van drie kinderen met  ASS.

 

We zijn blij met de inbreng van Robert. Maar ook met het team in Zwolle: we hadden net een aanmelding van een collega van hem ontvangen. Daarover konden we samen overleggen: met Robert én met de vrijwilligers over de manier waarop we dit gezin kunnen ondersteunen.”

 

 

Meer informatie over Home-Start:

https://www.impluz.nl/project/home-start-zwolle

https://verbinding.dimencegroep.nl/anita-ik-doe-alles-weer-mijn-uppie

Als je ouders wil verwijzen of informeren over Home-Start, neem dan contact op met Fenke Beeftink van WijZ: zwolle@home-start.nl

 

 

 

Volg Jeugd ggz

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.