Bijdrage van Dimence Groep

Rubriek: Gooi het in de groep

Samen afzien en een missie volbrengen

“De social run was een aparte belevenis. Vooral leuk dat patiënten, ervaringsdeskundigen, hulpverleners en zelfs een voorzitter van een raad van bestuur dit samen doen.” Aan het woord is Arnoud Jansen (geneesheer-directeur). Samen met collega’s Ernst Klunder (voorzitter raad van bestuur) en Eveline Sijmkens (teamleider Dimence) nam hij deel aan de social run.

De social run, een landelijke estafetteloop van in totaal 555 kilometer, werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Samen met Mediant en de RIBW Groep Overijssel vormde de Dimence Groep het team Ggz Overijssel, bestaande uit cliënten, ervaringsdeskundigen, ex-verslaafden en professionals. Met de landelijke estafetteloop werd aandacht gevraagd voor de vaak moeilijke positie van mensen met een psychiatrische aandoening. Het team ging vrijdagmiddag 18 september om 13.10 uur van start in Bunnik en kwam zondagmiddag om 15.10 uur aan op Fort Vechten. Na afloop vond een feestelijke manifestatie plaats; het “Te Gek!?” festival.

Bijzondere ervaring

Arnoud: “Samen zwetend en stinkend in een busje en samen slapen in een camper. Samen afzien, samen een onmogelijke missie volbrengen en samen ieder een eigen overwinning boeken. Ik heb tijdens de social run enorm respect gekregen voor een patiënt die met een RIBW begeleider deelnam. Deze jongen was net 4 maanden uit de kliniek na een lange opname en gebruikte nog veel medicatie. Midden in de nacht doodvermoeid en met schrijnende benen over de Afsluitdijk met je clubje is dan toch een bijzondere ervaring. Overigens ook enorm bijzonder dat onze voorzitter van de raad van bestuur meedeed. Daar heb ik ook een diep respect voor.”

Opbrengst

Alle teamleden kwamen gezamenlijk over de finish en kregen bloemen en een medaille uit handen van de burgemeester van Bunnik en Jacobine Geel, voorzitter van GGZ Nederland. De totale opbrengst van gesponsorde kilometers van alle 17 teams komt uit op een bedrag van 20.000 euro. Cliëntenorganisaties kunnen het komende jaar een beroep doen op deze pot, om eigen anti-stigma activiteiten te organiseren.

Volg Dimence Groep

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.