Een van de speerpunten van SCBS Bipolaire Stoornissen is kennis delen en verspreiden. Op 30 maart trok het SCBS samen op met de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB). Medewerkers, patiënten en naastbetrokkenen gaven samen invulling aan het programma van World Bipolar Day binnen Dimence. Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen patiënten, naastbetrokkenen en professionals!

Kennis delen en verspreiden. Dat doen we als SCBS Bipolaire Stoornissen op verschillende manieren: door het verzorgen van cursussen, refereermiddagen, presentaties op symposia én op World Bipolar Day.

World Bipolar Day

Op 30 maart was het World Bipolar Day. Dé dag om wereldwijd aandacht te vragen voor de bipolaire stoornis, stigma tegen te gaan en begrip voor en kennis over de stoornis te vergroten. Ook dé dag om samen te werken als patiënten, naastbetrokkenen en professionals. En dat is gelukt!
Vanuit het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) werd de korte film ‘Je leven op zijn kop’ ter beschikking gesteld waarin een dochter vertelt over de invloed die de bipolaire stoornis van haar moeder heeft gehad op haar en het gezinsleven. De film werd op World Bipolair Day binnen verschillende instellingen in het land vertoond.

De regiocoördinatoren van de VMDB gaven een presentatie over de vereniging en Rolf Tebbens gaf vanuit Mindfit een uitleg over het aanbod dat er is vanuit Mindfit voor kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP). Thea Daggenvoorde leidde de nabespreking aansluitend op de film.
Er kwamen naar aanleiding van de film mooie, persoonlijke gesprekken op gang.
Een waardevolle avond, tot stand gekomen doordat patiënten, naastbetrokkenen en professionals samen optrokken. Een basis om verder uit te bouwen!

Refereermiddag

Op 22 juni staat de eerstvolgende refereermiddag van het SCBS Bipolaire Stoornissen gepland. Het thema van deze middag is de zorgstandaard bipolaire stoornissen. Deze zorgstandaard is vanuit patiëntperspectief geschreven en een belangrijk onderdeel van de totstandkoming van deze zorgstandaard is de achterbanraadpleging geweest.
Op het programma staat onder andere uitleg over de inhoud van de zorgstandaard. Deze uitleg wordt gegeven door vertegenwoordigers vanuit de VMDB en door professionals werkzaam binnen SCBS Bipolaire Stoornissen.

Het SCBS Bipolaire Stoornissen hoopt de samenwerking met patiënten en naastbetrokkenen (onder andere via de VMDB) blijvend te kunnen uitbouwen. Kennis delen en verspreiden doe je het best als patiënt, naastbetrokkene en professional samen!

Volg Dimence

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.