Bijdrage van De Kern

Rubriek: De andere dimensie

Samenwerken is van groot belang

“De samenwerking tussen De Kern Maatschappelijke Dienstverlening, WijZ Welzijn en de Politie is voor ons als wijkagenten van groot belang,” vertellen Jolyke Cnossen en Jolanda van ’t Veen van Politie Kampen. “We hebben standaard 1x in de maand een overlegmoment en ook buiten dat overleg weten we elkaar ook snel en makkelijk te vinden en dat gebeurt echt regelmatig”. 

De organisaties trekken gezamenlijk op als er sprake is van complexe situaties: “Wanneer we als wijkagent een probleem signaleren of naar aanleiding van een klacht bij mensen over de vloer komen, zien we pas wat er daadwerkelijk bij mensen speelt en wat er moet gebeuren. Het is dan goed -en soms noodzakelijk- om samen te werken met medewerkers van maatschappelijk werk. Met regelmaat leggen we gezamenlijk een wijkbezoek af. We kunnen dan betrokkenen -indien nodig- aanspreken op bijvoorbeeld gedrag, maar hen tegelijkertijd ook een helpende hand bieden, zodat men niet terugvalt in hetzelfde gedrag.”

De wijkagenten trekken ook met welzijn de wijk in om te inventariseren wat er speelt onder de inwoners. “Wat opvalt is dat er steeds meer mensen met (geestelijke)problemen zitten en niet weten waar ze hulp kunnen vragen. Daarnaast zijn er veel mensen die alleen zijn en zich alleen voelen. Tijdens deze contactmomenten is het prettig dat je deze mensen kunt ondersteunen en doorverwijzen omdat er een goede samenwerking is tussen politie, welzijn en maatschappelijk werk”.

***

Op tijd samenwerken, praten over je situatie, hulp vragen en leren hoe het ook kan, kan veel ellende en kosten voorkomen; dát is Kamper Kracht.

De gemeente Kampen wil bezuinigen op het sociaal domein. Dat heeft grote impact op de Kamper samenleving en kan het verschil maken tussen constant zorgen maken en daardoor ‘omvallen’ of orde op zaken stellen en kunnen doorgaan. Tussen vooraf voorkomen van problemen of grote kosten achteraf. De Kern Maatschappelijke Dienstverlening en WijZ Welzijn maken zich sterk voor Kamper Kracht. Want wij vinden dat iedereen recht heeft op ondersteuning op het moment dat grotere problemen kunnen worden voorkomen. Houd Kamper Kracht vast!

#hkkv #houdkamperkrachtvast

Volg De Kern

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.