Bijdrage van De Kern

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Spiegelen met Marsha: “Ik zie mezelf weer”

Het maatschappelijk werk kende Marsha (46) wel. “Ruim 20 jaar geleden had ik ook al enkele gesprekken gehad, maar nu is mijn situatie heel anders. Nu mijn relatie ten einde is, en de echtscheiding uitdraait op een vechtscheiding, leek het me verstandig opnieuw hulp te gaan zoeken.”

Ik zie mezelf weer
Het huis moest verkocht, de kinderen gingen zich anders gedragen en Marsha werd heel onzeker door de situatie. “Bij de intake kreeg ik de keuze voor een man of vrouw. Ik heb een probleem met een man en ik vond dat ik daar het beste met een man over zou kunnen praten.” Aldus geschiedde en nu gaat ze op gesprek bij Tom. “Bij Tom heb ik het idee dat ik alles kan vertellen. Er wordt geluisterd en meegedacht. En hij kijkt breder. Anders blijf je toch in je eigen kringetje zitten. Eigenlijk het mooiste wat hij doet, is dat hij je in de spiegel laat kijken. Ik zie mezelf weer.”

Op de juiste plek
Ook de huisarts was op de hoogte van de situatie en hij stelde Marscha voor om een gesprek aan te gaan met een ggz-verpleegkundige, werkzaam in zijn praktijk. “Maar ik had net mijn eerste gesprekken met Tom gevoerd, ik voelde dat het klikte. En de ggz-verpleegkundige vond ook dat ik bij het maatschappelijk werk op de juiste plek ben.”

“Vorig jaar was ik niet zo’n vrouw als ik nu ben. Ik geniet weer. Ondanks alle zorgen en problemen probeer ik mijn eigen leven weer op te pakken.” Marscha komt nog regelmatig bij Tom. “We kijken dan hoe het leven verloopt en waar ik nog tegenaan loop.” Het huis staat nog steeds te koop en afscheid nemen van haar mooie woonomgeving zal haar zwaar vallen. “Maar ik weet zeker dat ik mijn plekje weer ga vinden.”


De naam van Marscha is gefingeerd. De persoon op de foto is niet Marcha.

Volg De Kern

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.