Sinds begin oktober ben ik werkzaam als contentbeheerder bij Dimence. Er komt een nieuwe website en die moet gevuld worden met onder andere teksten en filmpjes. Daarnaast schrijf ik artikelen voor intranet en hou ik me bezig met social media. Ik vind het erg belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan het verminderen van het stigma rond de ggz en het verder toegankelijk maken van psychische hulpverlening. Hierdoor haal ik veel voldoening uit in mijn werk.

Maandag

Mijn werkweek start met mijn officiële introductiedag op Brinkgreven in Deventer. Ik ben een aantal weken geleden begonnen met mijn nieuwe baan en weet dus al behoorlijk mijn weg te vinden. De dag kent een bomvol programma. Tussendoor post ik een berichtje op Twitter. Er zijn in totaal 16 nieuwe medewerkers die soms nog erg zoekende zijn in aanloop naar hun eerste werkdag. Met name de presentatie van de cliëntenraad is erg verhelderend en maakt veel indruk. Wat doe je als je met vrienden in de stad bent en een cliënt tegenkomt? En hoe is het om een tijd in een separeercel door te brengen?

Dinsdag

Voor het eerst aanschuiven bij het teamoverleg van de afdeling Communicatie. Er wordt gespard over bijvoorbeeld ‘De dag van de zorg’ voor komend voorjaar. Het is leuk om gelijk in de praktijk te merken dat je als voormalig journalist ook kennis meebrengt die je gelijk kunt delen met de nieuwe collega’s. Daarna gelijk door voor een kennismaking met de afdeling Verslavingszorg jeugd in Zwolle. Ik interview teamleider Inge Mensink voor een artikel in de Verbinding. De komende weken heb ik nog een aantal van dit soort werkbezoeken gepland staan. Het is toch belangrijk om een beeld te hebben van de afdelingen waarover je schrijft. Ook voor de nieuwe website. 

’s Middags volg ik samen met een aantal collega’s een korte cursus over het content management systeem voor de nieuwe site. Hoe en waar gaan we onze content straks plaatsen op de nieuwe site? Na afloop werk ik nog snel de aantekeningen uit van het interview.

Donderdag

Voor de nieuwe website zijn we op zoek naar cliënten die hun ervaringen willen delen over de zorg van Dimence. Samen met mijn collega contentbeheerder Jan Willem gaan we interviews afnemen en ervaringsverhalen schrijven. Ik werk aan een ontwerp voor een poster met een oproep voor in de wachtruimtes. Maar hoeveel wachtruimtes zijn er eigenlijk? Op de nieuwe website komen straks filmpjes waarin we behandelingen toelichten. Aan mij de taak om de scripts te schrijven en behandelaren te zoeken. Maar ook de apparatuur moet geregeld worden. Een camera natuurlijk en allerlei randapparatuur maar ook montagesoftware. Ik doe online wat research naar het huren van een camera. In Zwolle en omstreken blijkt dat toch nog niet zo gemakkelijk. Maar wellicht is er binnen de organisatie al het een en ander in huis? De zoektocht gaat volgende week weer verder.

Volg Dimence

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.