Bijdrage van De Kern

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Te vaak gaf ik mijn grenzen niet aan

“Grenzen aangeven is voor mij erg lastig, zowel in mijn privéleven als op de werkvloer. Hierdoor liet ik mensen vaak over mij heen lopen. Het was voor mij echt tijd om dit te veranderen”. 

Toen Elles via via hoorde over de assertiviteitstraining wilde ze er in het begin niets van weten: “Vooral omdat de training in groepsverband werd gegeven”. Het eerste telefoongesprek met een medewerker van De Kern gaf uiteindelijk de doorslag om zich toch aan te melden. “Rustig werd uitgelegd wat de bedoeling was en het was fijn dat ik in eerste instantie individueel mijn ‘probleem’ kon toelichten”.

De assertiviteitstraining is groepswerk met het uitgangspunt preventie. Door twee hulpverleners wordt een groep deelnemers bij een bepaald thema begeleid en wordt hun eigen veerkracht versterkt. Door theorie, te oefenen en ervaringen samen te delen leren ze over het onderwerp, herkennen de deelnemers zich in elkaar. En alle opgedane kennis en inzichten kunnen ze meteen in de praktijk toepassen. Bovendien is het voor deelnemers helpend te zien dat je niet alleen bent en dat je van elkaar kunt leren.

Bij elke bijeenkomst staat een onderwerp centraal dat te maken heeft met assertiviteit. “Ik heb daar ontdekt dat die onderwerpen erg met elkaar verbonden zijn en ik heb van elk thema wel iets geleerd. De thema’s grenzen aangeven, feedback geven en nee durven zeggen zijn voor mij extra waardevol geweest. Door hier mee bezig te gaan en oefeningen te doen, lukte het om een soort drempel over te gaan. Ik heb er echt veel voor terug gekregen”.

***

Samen met elkaar werken aan belangrijke thema’s, dát is Kamper Kracht.

De gemeente Kampen wil bezuinigen op het sociaal domein. Dat heeft grote impact op de Kamper samenleving. Voor mensen zoals Elles kan dat het verschil maken. Bijvoorbeeld tussen over je heen laten lopen of voor jezelf opkomen. Tussen burn-out raken en plezierig leven. Tussen vooraf voorkomen of achteraf de rekening betalen. De Kern Maatschappelijke Dienstverlening en WijZ Welzijn maken zich sterk voor Kamper Kracht. Want wij vinden dat iedereen recht heeft op ondersteuning op het moment dat grotere problemen kunnen worden voorkomen.

Houd Kamper Kracht vast!

Volg De Kern

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.