Met je team samenwerken voor een zo goed mogelijke prestatie. Typisch iets voor ons, moet Hans Bonten, directeur van WijZ, De Kern en Jeugd ggz gedacht hebben. De samenvoeging per 1 januari 2015 krijgt nu vorm in een gemeenschappelijk optreden. En eerlijk is eerlijk, het was iets voor ons.

Zwolle heeft er sinds 1 oktober een evenement bij: De drakenbootrace. De bedoeling is dat je als team in een drakenboot zo snel mogelijk, met behulp van roeispanen, door de gracht van Zwolle vaart. Onder aanvoering van een trommelaar en met 10 roeiers. De organisatie regelt de stuurman, want het gaat om het peddelen.

Moe maar voldaan

Als een volwaardig team, uitgedost in hagelwitte shirts, betraden de dames en heer de wankele drakenboten. In de eerste ronde was Nelleke de trommelaar en zochten de mensen met de sterke armen hun plaats in de boot. Er moest tegen het team van Feest en Culinair geroeid worden. Het ging gelijk op en bij de finish stond de klok op 1 minuut en 2 seconden. Moe maar voldaan klom ons team weer op de wal. Tactieken besprekend en kansen inschattend.

Opbrengst naar jeugdsportfonds

De tweede ronde was tegen het Deltion College. Besloten werd dat Janneke nu zou trommelen en Nelleke de roeispanen ging hanteren. Met de grootst mogelijke krachtinspanning werd er gepeddeld of het leven ervan afhing. Gadegeslagen door steeds meer collegaโ€™s die ook wel wilden weten hoe hun team het ervan af bracht, werd er nu 1.08 geklokt. Langzamer dan de vorige keer, en dat niet alleen, we hebben het gepresteerd de eerste Drakenbootrace in Zwolle als laatste te eindigen. Eigenlijk verwacht je dan dat het team er verslagen bij zou zitten. Maar nee, er waren opnamen van TV Oost, op Facebook verschenen de eerste berichten, en er stond drank met hapjes klaar. Bovendien was er de opbrengst van โ‚ฌ 6000 die naar het jeugdsportfonds gaat, zodat meer jongeren aan het sporten kunnen.

In hetzelfde schuitje

En de collegaโ€™s vonden er dit van: "Super om mee te doen aan zo'n evenement. Gewoon omdat het echt leuk is om in zo'n boot te roeien. Maar ook om collega's te ontmoeten. Er zijn echt verbanden tussen onze stichtingen en die ontdek je als je in hetzelfde schuitje zit. Ook het goede doel - het jeugdsportfonds - sluit aan bij onze missie."
 

Volg Jeugd ggz

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.