Bijdrage van Mindfit

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Tóch dingen gaan doen

Antonio is in behandeling bij Mindfit en vertelt zijn verhaal. Hoe hij bij Mindfit terecht is gekomen en waar de hulp uit bestaat. Wat hem het meest opvalt aan de hulp van Mindfit? “De positieve instelling die heel erg benadrukt wordt.”

“Ik woon begeleid met hulp van IrisZorg. Omdat ik me zo depressief voel, hebben ze me aangeraden om hulp te zoeken. Ik ben toen naar mijn huisarts gegaan en die heeft me doorverwezen naar Mindfit.”

Vaak eenzaam

“Ik heb een heel naar verleden gehad en heb van mijn 2e tot 18e in internaten gewoond. Op m’n 18e moest ik op mezelf gaan wonen. Omdat ik zo lang in groepsverband heb geleefd, voel ik me nu vaak eenzaam en weet ik niet goed hoe ik deel moet nemen aan de maatschappij. Ik woon in het centrum van Deventer. Als ik op vrijdagavond het uitgaanspubliek hoor op straat, voel ik me buitengesloten van wat er buiten gebeurt. Ik voel me depressief, heb last van onzekerheid en ik heb moeite om mensen te vertrouwen."

Maatje

“Tot nu toe heb ik 4 gesprekken gehad. In een van die gesprekken heeft mijn hulpverlener me in contact gebracht met Vriendendiensten Deventer. Zij gaan me koppelen aan een maatje. Dat is iemand met wie ik dingen kan gaan ondernemen om weer aan de maatschappij te gaan deelnemen. Want ik wil wel van alles maar ik durf niet alleen. Een maatje kan me op weg helpen. Ook ben ik een keer naar een stamppot-buffet geweest van Vriendendiensten Deventer. Dat was best leuk want ik heb gepraat met andere mensen."

Opgelucht

“Vanwege de depressie heeft Antonio weinig zin om dingen te doen,” legt de hulpverlener van Antonio uit. “Het radartje in zijn hoofd dat ervoor zorgt dat hij van dingen geniet, staat als het ware stil. Door tóch dingen te gaan doen, komt dat radartje weer op gang. Natuurlijk beginnen we dan met dingen die hij leuk vindt of vroeger leuk vond. Het radartje komt niet meteen in beweging, dat kan even duren. Samen bekijken we hoe hij, naast de dingen die moeten in het leven, weer leuke dingen kan oppakken."

Antonio: “Na een gesprek bij Mindfit voel ik me altijd weer een beetje opgelucht. Mijn hulpverlener besteed veel aandacht aan wat er wél goed gaat en wat ik wél kan. Daardoor ga ik, stapje voor stapje, weer dingen doen. Laatst ben ik in m’n eentje naar een open dag geweest van een school. Zoiets vind ik nog steeds heel moeilijk, maar ik doe het wel. En door de complimenten die mijn hulpverlener me dan geeft, stap ik toch met iets meer zelfvertrouwen de deur uit.”

Volg Mindfit

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.