Bijdrage van Dimence Groep

Rubriek: De week van ...

Toon Cents

Sinds 2005 werk ik als geestelijk verzorger bij de Dimence Groep. Mijn werk bestaat uit het bespreken van vraagstukken rond zingeving, levensbeschouwing, spiritualiteit en religie met patiënten. Het begeleiden van zingevingsgroepen en kapeldiensten en individuele gesprekken maken daar deel vanuit. Ik hou ervan om mensen te helpen zoeken naar de betekenis van hun leven zodat ze weer op een andere manier in het leven kunnen staan.

Maandag
Ik begin de dag met een kop koffie met patiënten, het bijwerken van e-mails en het boeken van de collectegelden van de viering van afgelopen zondag. Daarna ga ik naar de Rielerenk voor individuele gesprekken. Ik spreek met een man met enorme schuldgevoelens die niet meer verder durft te leven. ’s Middags ben ik op Tollerink en spreek mensen in de kapel.

Dinsdag
Er komt maar één vrouw naar de ochtendgroep. Toch even goed gesproken met elkaar. Vervolgens heb ik gesprekken op Tollerink en overleg met mijn nieuwe collega Jasmijn. Daarna naar de afdeling ouderen voor gesprekken. Ik sluit de dag af met de voorbereidingen voor de volgende viering in de Elisabeth Kapel.

Woensdag
Vandaag werk ik als universitair docent aan het Titus Brandsma Instituut Nijmegen waar ik studenten opleidt tot geestelijk begeleider.

Donderdag
Op donderdag werk ik in de verslavingskliniek in Zwolle waar ik de zingevingsmodule ‘Kijk op het leven’ verzorg.

Vrijdag
Ik begeleid de gespreksgroep op de afdeling Opname ouderen. Enkele deelnemers vinden het na afloop vreemd dat we het helemaal niet over het geloof en God hebben gehad. Later op de dag nog wat korte bezoekjes en een gesprekje bij de Kapel.

Zaterdag
Mijn fiets poetsen, tuin bijhouden en stoom afblazen.

Zondag
‘s Ochtends ga ik voor in een viering onder begeleiding van een saxofonist. De sfeer is prachtig.

 

Volg Dimence Groep

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.