Het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen van Dimence in Deventer heeft het TOPGGz keurmerk behaald. Het centrum levert en verbetert zorg aan volwassenen met autisme en ADHD.

Het keurmerk werd door Jacobine Geel, voorzitter van brancheorganisatie GGZ Nederland, uitgereikt aan Bram Sizoo, hoofd zorg en psychiater van het centrum. “Wij bieden zorg aan mensen die in zo’n fragiel evenwicht leven, dat ze gespecialiseerde en deskundige mensen om zich heen moeten hebben om de complexiteit van het leven aan te kunnen”, legt Sizoo uit. “Ik ben er trots op dat onze zorg, onderzoeken en behandelingen van zo’n hoog niveau zijn dat we nu TOPGGz gecertificeerd zijn. Maar ik blijf er altijd op hameren dat onze oprechte betrokkenheid en interesse voor onze patiënten, het belangrijkste is wat wij te bieden hebben.” Een belangrijke ontwikkeling bij het SCOS noemt Eddy de Vries de inzet van ICT in de behandeling. “ Zo kunnen onze patiënten met visuele, digitale instructies zelf signalen vastleggen. Zij nemen zo stapsgewijs en op een manier die bij hen past, steeds meer de regie over hun eigen behandelproces in handen.”

Specifieke kennis van autisme en ADHD

Het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen van Dimence richt zich vooral op volwassenen die een zeer ernstige of complexe vorm van autisme of ADHD hebben. “Zowel bij ons specialistische centrum, als bij ons Cluster Ontwikkelingsstoornissen werken hoogopgeleide mensen die zeer gespecialiseerd zijn”, zegt Bram Sizoo. “Wij bieden aantoonbaar betere resultaten voor patiënten die elders met allerlei veiligheidsmaatregelen opgenomen moeten worden. Bij ons functioneren zij beter door onze specifieke kennis van de doelgroep.” Het centrum wil de zorg voor deze patiënten optimaliseren door gedegen wetenschappelijk onderzoek en innovaties. Bram Sizoo: “Ook delen wij onze kennis met andere professionals, op regionaal, nationaal en internationaal niveau. We hebben specifieke kennis in huis als het gaat om de combinatie van autisme en verslaving en vrouwen met autisme. Het mooie is dat onze professionals tijd en mogelijkheden krijgen vanuit de organisatie om behandelingen te onderzoeken, te ontwikkelen, te verbeteren en de resultaten te meten.” Daarnaast verzorgt het centrum second opinions, consultatie en (gespecialiseerde) behandelingen.

http://centrumontwikkelingsstoornissen.dimence.nl/

Foto-onderschrift: Jacobine Geel (links) en Bram Sizoo (rechts)

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.