Bijdrage van Dimence Groep

Rubriek: Een persoonlijke k(l)ant

Topper gaat met pensioen

'Topper gaat met pensioen', dat stond bij de aankondiging op Intranet toen applicatiemedewerkster Dinie Biesterbos afscheid nam, woensdag 19 april.

Het zit er op

Na ruim 25 dienstjaren gaat Dinie uit Raalte met vervroegd pensioen, “Of ik het werken zat ben? Absoluut niet. Ik ga nog steeds met plezier naar mijn werk“,  zegt ze. Vorig jaar ging haar man met pensioen. “Iedereen ging vragen wanneer ik zou stoppen, maar dat was ik helemaal niet van plan“, lacht ze. Er waren meerdere redenen om de stekker uit de computer  te trekken. “De belangrijkste reden is dat er meer is dan werken. Het wordt tijd om meer aandacht en tijd aan andere zaken te besteden. Het voorjaar komt er aan..........ik stop.“
Het eerste wat de familie deed was een nieuwe caravan kopen. “Ik kijk er echt naar uit om de boel in te pakken en op reis te gaan“, vertelt ze.
Voor Dinie geen zwart gat en van geraniums houdt ze al helemaal niet. “Oh nee, we hebben acht kleinkinderen die ons wel bezighouden. Verder heb ik hobby’s genoeg." Ze wandelt, fietst en leest graag en houdt van koken. “Daarnaast ben ik van plan af en toe wat vrijwilligerswerk te gaan doen maar ik wil wel de vrijheid houden om te gaan en te staan waar en wanneer wij willen“, zegt ze beslist.  

Een terugblik

Ze begon 25 jaar geleden op de voedingsadministratie. Ze blikt terug: “Toen ik begon waren er nog kaarten waarop  geschreven werd hoeveel patiënten er in een huiskamer waren en voor hoeveel personen eten in de pannen geschept moest worden. Al gauw kwam de computer en werd het keuzemenu ingevoerd.” Later werd ze teamsecretaresse op verschillende afdelingen. De laatste 15 jaar werkte ze als applicatiebeheerder USER. Ze gaf trainingen en bijscholing aan behandelaars en secretaresses. De laatste klus was de overgang naar USER ALTA waarvoor de handleiding moest worden geschreven en waarvoor een flimpje voor Intranet gemaakt moest worden, samen met haar collega.s. Dat applicatiebeheer een typisch mannenberoep is, spreekt ze tegen. “Nee hoor, we hebben op onze afdeling twee mannen en de rest zijn dames. Ook mijn opvolgster is een vrouw”, weerlegt ze de stelling.

Alles wat je weet....

“Het is een gek idee, vandaag mijn laatste dag. Bureau opruimen en dan mag je alles wat je weet vergeten.”
Uiteraard  zijn er dingen die ze gaat missen. “Ja natuurlijk, mijn collega’s en ergens voor gaan, samen je schouders er onder zetten”, antwoordt ze. Op de vraag of er iets is wat ze absoluut niet gaat missen, antwoordt ze zonder na te denken: “De wekker en de files.“
De leukste periode was toch het laatste jaar. “We hebben een leuke groep collega’s en in het werk kon ik prima mijn ei kwijt“, zegt Dinie.
Ze ziet niet op tegen het afscheid, op de 19e april. “Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren. Mijn familie is er bij dus ik laat het maar over me heen komen“, glimlacht ze.

Dat men Dinie gaat missen is duidelijk, gezien de vele reacties en goede wensen  op Intranet. Ook de Verbinding wenst haar veel geluk en hoopt dat de acht kleinkinderen allemaal in de caravan passen.
 

Volg Dimence Groep

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.