Voor de tweede keer opent winkel 'Uniek' haar deuren aan de Waag 13 te Almelo. Een winkel waar door patiënten en vrijwilligers van DAC Almelo, zelfgemaakte producten en accessoires worden verkocht. Het pand is opnieuw voor een halfjaar ter beschikking gesteld door woningbouwvereniging St. Joseph.

Medewerkers, maar vooral vele cliënten zijn ontzettend blij dat er opnieuw een plek is gecreëerd waar de producten verkocht kunnen worden.

Veilige plek

Susan Veneman, allround vakbegeleider bij Dimence: “Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat wij als DAC Almelo weer een veilige plek kunnen bieden waar cliënten werkervaring op kunnen doen die de stap naar re-integratie in de maatschappij vergroot. Het vervullen van maatschappelijke rollen is erg belangrijk voor herstel. Het vergroot het zelfvertrouwen van patiënten en door het werken in de winkel vindt er een introductie plaats met de arbeidsmarkt.”

Net dat beetje extra

De ervaring heeft de medewerkers geleerd dat de cliënten die de vorige keer werkzaam waren in de winkel, grote stappen hebben gezet in hun herstelproces. “Een aantal cliënten zijn doorgestroomd naar (vrijwilligers)werk en geven ook aan dat het werken bij 'Uniek' geholpen heeft om voldoende zelfvertrouwen op te bouwen om een volgende stap aan te durven. Het DAC Almelo is al een veilige plek om te werken aan herstel maar een initiatief zoals 'Uniek' biedt voor velen net dat beetje extra”.

Vanaf 8 oktober is Uniek weer geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 09.30 t/m 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen en samen met cliënten hun ervaringen te bespreken.

Volg Dimence

Deel deze pagina

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon

Meer informatie

Reageer met inloggen

Reageer zonder inloggen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <div> <table> <td> <tr> <br /> <img> <h2> <h3> <i>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.